Ter Leede - SteDoCo 1

Zaterdag speelt SteDoCo weer een uitwedstrijd. Deze keer gaat de reis naar Sassenheim en wordt gespeeld tegen de nummer 13 van de Derde divisie Ter Leede

Top

Ter Leede is in 1930 opgericht en speelt haar thuiswedstrijden op Sportpark De Roodemolen, dat wordt gedeeld met RKVV Teylingen, dat een jaar of 2 geleden is overgestapt van de zondag naar de zaterdag en uitkomt in de 4e klasse. Ter Leede heeft met 1 onderbreking ongeveer 2 decennia gebivakkeerd in de (top van de) hoofdklasse en promoveerde in 2019 naar de Derde divisie. In seizoen 2014/2015 speelde het 1 seizoen in de toenmalige Topklasse.

Dit seizoen startte de formatie van Niek Oosterlee niet zo goed en heeft het zelfs 3 weken op de laatste plaats gestaan. De heenwedstrijd SteDoCo – Ter Leede werd in die periode gespeeld en SteDoCo won toen met 3-0. Daarna werden de resultaten voor Ter Leede beter met maar liefst 4 overwinningen op rij en 2 x een gelijkspel, waardoor een beetje afstand werd genomen van de degradatieplaatsen. Op dit moment staat ter Leede dus dertiende met slechts 1 punt meer dan nummer 15 Urk. Deze plaats veroordeelt je tot het spelen van nacompetitie. De uitwedstrijd van afgelopen zaterdag tegen concurrent RKAV Volendam (dat met een gelijk aantal punten een plaatsje lager staat) eindigde in een 2-2 gelijkspel, nadat Ter Leede 2 x een achterstand ongedaan maakte.

Dijk

SteDoCo kwam zaterdag in en tegen Hoek gelukkig niet op een achterstand, al had dat best kunnen gebeuren. Er waren diverse kansen voor de thuisploeg op een voorsprong in de eerste helft, maar onder andere Yannick Cortie voorkwam een achterstand. Hij redde op de doellijn. De tweede helft speelde SteDoCo met meer druk naar voren en dat werd beloond met een goal van diezelfde Cortie een kwartier voor tijd. De reserveaanvoerder speelde een dijk van een wedstrijd en zorgt er met compaan Ibi Touré (en uiteraard doelman Maarten de Fockert) voor dat er weinig tegendoelpunten vallen. Met een harde en rake kopbal verdubbelde Joran Schröder de voorsprong en zorgde er zo voor dat de terugreis van 150 kilometer een hele fijne werd, zowel voor het team  als voor de trouwe schare SteDoCo-fans, die de moeite namen om zaterdagmiddag naar Zeeuws-Vlaanderen af te reizen.

Uitglijders

Op dit moment staat SteDoCo 5e op de ranglijst en het zal niet gemakkelijk zijn om nog plaatsen te winnen, want de ploegen erboven (GVVV, ACV, Sportlust en Barendrecht) zijn sterke teams. Het is zaak om geen uitglijders te hebben zoals drie weken geleden tegen de nummer laatst Excelsior ’31. Als SteDoCo het koppie er bij houdt, speelt zoals in de tweede helft tegen Hoek en als rasvoetballers Akram Salhi en Sjaak Kuyper (die zaterdag overigens fantastisch inviel) effectiever worden in de afronding, dan kunnen er nog zeker stappen gemaakt worden.

De wedstrijd in Sassenheim begint om 14:30 uur.