2223LG
KATWIJK ZH
tel. 071-4015075

Opstelling SteDoCo 1

Na enige oefenwedstrijden in de winterstop, die met wisselend succes werden afgewerkt, stond voor vandaag de eerste competitiewedstrijd op het programma. Deze wedstrijd was een belangrijke, omdat iedereen toch wel benieuwd was naar het vervolg op de gewonnen wedstrijden in december 2022. Urk en Ermelo waren toen de tegenstanders. Bovendien stond de tegenstander maar 3 punten onder SteDoCo.

Na een enigszins vlakke eerste helft, die overigens op het laatste moment werd afgesloten met 0-1, volgde een spannende tweede helft waarin beide ploegen overheersende periodes kenden. Het zal daarom duidelijk zijn dat menig supporter ‘op het puntje van zijn/haar stoel zat’. Er werd intens meegeleefd. Zo verzamelde zich, pal voor de kantine,  een grote supportersschare van de thuisclub achter het doel van Maarten de Fockert. Kortom, er heerste een uitbundige sfeer. Ook bij SteDoCo ontlaadde zich bij het scoren van de 0-2 bij sommigen een euforisch gedrag, wat een voetbalwedstrijd een extra acccent geeft, vooral als er verder een sportieve wedstrijd wordt gespeeld.

Zenuwachtig

Rijnvogels begon zenuwachtig aan de wedstrijd, waar SteDoCo binnen een minuut al van had kunnnen profiteren. Onzeker handelen van de achterhoede en de keeper maakte dat Joran Schröder bijna kon scoren. Daarna ontspon zich een evenwichtig duel, waarin FC Rijnvogels vaak het betere van het spel had. SteDoCo was daarentegen bij tegenstoten gevaarlijker. Na zo’n 25 minuten deed zich de eerste kans voor: Uit een scrimmage voor het SteDoCo-doel rolde de bal ineens voorlangs. Daar kwam SteDoCo goed weg!  Vijf minuten voor de rust liet Dennis Bakker ‘uit het niets’ een afstandschot los. Maarten de Fockert stond echter op de goede plaats en stompte de bal corner

Intikker

De wedstrijd kwam daardoor wel op gang, want even later kreeg Joran een kans. Echter, de keeper bleef deze keer nog de baas. Maar al snel daarna werd Elvio van Overbeek over rechts weggestuurd. Hij sprintte door naar de achterlijn en gaf de bal op maat voor. Bij de eerste paal stond Joran Schröder klaar om met een intikker 0-1 aan te tekenen. Zo kwam met deze welkome 0-1 de rust.

SteDoCo toonaangevend

In de tweede helft zag het er naar uit dat SteDoCo snel weer zou gaan scoren, want de ploeg was in het eerste kwartier ‘heer en meester’.  Na een goede actie van Elvio van Overbeek schoot Sjaak Kuyper net over. Ook Joran had zijn vizier te hoog staan en Akram Salhi schoot voorlangs. In de tussentijd zorgde laatst genoemde speler voor enige onrust door vlak voor het doel van Maarten balverlies te leiden, wat uiteindelijk goed afliep.

Moeilijke periode

Na een uur herpakte de thuispoeg zich en ontstond er weer een gelijkopgaande wedstrijd. Een door Rijnvogels voorlangs geschoten bal en een scrimmage voor het SteDoCo-doel luidden een moeilijke periode voor SteDoCo in. De thuisploeg gooide alles in de strijd, waarbij de spanning zowel binnen als buiten de lijnen steeds sterker voelbaar werd. SteDoCo moest tot het uiterste gaan, waarbij keeper Maarten de Fockert vaak een betrouwbare rol speelde.  Uiteindelijk gooide invaller Everon Pisas de wedstrijd in het slot. Met een bekeken afstandschot bepaalde hij de eindstand op 0-2. SteDoCo kon in de resterende extra tijd de wedstrijd zorgeloos uitvoetballen. Joran probeerde nog via een omhaal te scoren, wat deels mislukte, maar waardoor Milad Intezar nog een kans kreeg. Echter, hij kopte de bal over.

Volgende week speelt  SteDoCo in een thuiswedstrijd de (streek)topper tegen Barendrecht, dat met 34 punten op de 4e plaats staat. SteDoCo neemt met 35 punten de 3e plaats in.