SteDoCo 1 - Sparta Nijkerk

SteDoCo 1 - Sparta Nijkerk

Na een voetballoos weekend en 2 uitwedstrijden speelt SteDoCo na exact een maand weer een thuiswedstrijd. Zaterdag is Sparta Nijkerk de tegenstander.

Opgericht

Sparta Nijkerk is in 1931 opgericht, gaat door het leven als Sparta en krijgt in de loop der jaren een aantal afdelingen, zoals korfbal, basketbal en zaalvoetbal. In de jaren 80 gaat het veldvoetbal onafhankelijk verder als Sparta (N) en enkele jaren later wordt dat Sparta Nijkerk. Sparta Nijkerk draait al jaren mee in de hoogste regionen van het amateurvoetbal. In het seizoen 2018/2019 promoveert de club naar de Derde divisie door 6 gewonnen nacompetitiewedstrijden. In dat seizoen was Sparta hard op weg naar de Tweede divisie, maar met een 1e plaats en een voorsprong van 5 punten moest de strijd (tegen corona) gestaakt worden.

Promoveren

In seizoen 2021/2022 had Sparta de kans om te promoveren, maar in de eerste nacompetitieronde werd verloren van HSC ’21. Dit seizoen gaat het wat minder met de ploeg uit Gelderland. Sparta staat op dit moment 10e met 31 punten en dat is 6 punten boven de nacompetitiestreep. Sparta begon dit seizoen goed met onder andere overwinningen op DVS en Barendrecht, maar toen kwam er een mindere periode met uiteindelijk een 17e plek eind november. De laatste tijd zit er weer een stijgende lijn in de resultaten met 7 punten uit de laatste 3 wedstrijden. Tegen koploper GVVV werd gelijkgespeeld en er werd gewonnen van Excelsior ’31 en Hoek.

Top

SteDoCo bivakkeert ongeveer het gehele seizoen in de (sub)top met op dit moment een 4e plaats op 6 punten van koploper GVVV. Opmerkelijk is dat er in de laatste 7 wedstrijden slechts 1 tegendoelpunt werd geïncasseerd. Helaas was die ene goal meteen dodelijk, want er werd toen met 0-1 verloren van hekkensluiter Excelsior’31. De laatste 2 wedstrijden werden gewonnen van respectievelijk Hoek en Ter Leede en in beide wedstrijden gebeurde dat met uitstekend spel en alle doelpunten in de tweede helft. Tegen Hoek viel Sjaak Kuyper goed in en tegen Ter Leede viel Redouan el Hankouri goed in en speelde Sjaak een goede wedstrijd. Ik ben benieuwd of beide a.s. zaterdag vanaf het begin aan de aftrap staan.

Regen

De wedstrijd in Nijkerk in de stromende regen eindigde in een 1-1 gelijkspel. Na de late goal van Jeffrey van Nuland leek de overwinning een feit, maar in blessuretijd maakte Fonville namens de thuisclub gelijk. Op basis van de gehele wedstrijd was dit een terechte uitslag. Zaterdag zal SteDoCo weer scherp moeten zijn en spelen zoals in de tweede helft in de laatste 2 wedstrijden. De wedstrijd begint om 14:30 uur