9405BM
ASSEN
tel. 0592-355115

Opstelling SteDoCo 1

Het lukte SteDoCo zaterdag niet om de koploper in de Derde divisie te verrassen. Diep in blessuretijd moesten de mannen van Rick Adjei zwichten door een doelpunt van invaller Mark Jagt.

Trip

Het was een aardige trip naar de hoofdstad van Drenthe. Het was overigens niet de verste uitwedstrijd dit seizoen, want met 194 kilometer is die naar Harkema twee kilometer verder dan naar het Catawiki-sportpark in Assen, de thuishaven van ACV. Mooi om te zien dat er, ondanks de grote afstand nog diverse SteDoCo supporters de moeite en tijd hadden genomen om hun favoriete club aan te moedigen. Er waren zelfs supporters die een weekendje weg rondom deze wedstrijd hadden gepland. Het was aangenaam weer om te voetballen en om de wedstrijd vanaf de kant te volgen. De jassen bleven aanvankelijk uit. Aan het einde van de wedstrijd was de temperatuur helaas minimaal tien graden gedaald en dat kwam niet alleen doordat de zon verdwenen was.

Onveranderd

Dan de wedstrijd zelf. De basiself van SteDoCo was onveranderd in vergelijking met de laatste wedstrijd, die met 2-0 van DOVO werd gewonnen. Dus ook nu weer stond Jesse Wielinga als linksbuiten vanaf de aftrap op het veld. Helaas moest Jesse al na ruim 20 minuten opgeven en werd hij gewisseld voor Elvio van Overbeek. Waarschijnlijk had Jesse te veel last na een overtreding op hem in de 5e minuut, waar Steijn Strijker, de Álvarez van Assen de gele kaart voor ontving van de ervaren arbiter Bronsvoort. Heel jammer voor Jesse, want hij had eindelijk weer een basisplaats veroverd. Gelukkig voor hem is er volgende week geen wedstrijd en kan hij een week langer herstellen.

Fout

Maar inmiddels stond SteDoCo wel met 0-1 voor dankzij een doelpunt van Joran Schröder in de 14e minuut. Na een voorzet op maat van Etiën Mariana kon onze aanvoerder en topscorer zijn 18e van het seizoen heel beheerst binnen tikken. Het had korte tijd later nog veel mooier kunnen zijn, maar Joran kopte in de 18e minuut op de lat. In de rebound schoot Danny van Haaren over. Dit was een uitgelezen mogelijkheid om de koploper al snel op een 0-2 achterstand te zetten. Hierna kreeg de thuisclub wat meer grip op het spel zonder tot grote kansen te komen. Voor SteDoCo kreeg Sjaak Kuyper nog een kans, maar hij schoot over.

Pit

De tweede helft was nog geen minuut oud of ACV scoorde de gelijkmaker. SteDoCo kreeg de bal niet goed weg en dat leidde ertoe dat Giovanni Zwikstra de 1-1 kon maken. De gelijkmaker gaf ACV extra pit en schwung, het publiek ging achter de ploeg staan en SteDoCo had het in deze fase lastig. Uiteindelijk bleef de verdediging van SteDoCo toch redelijk makkelijk overeind, maar ook de verdediging van ACV had het achterin goed onder controle. Het was duidelijk dat hier twee ploegen stonden met de minste tegengoals tot nu toe. De wedstrijd leek naar een gelijkspel toe te gaan, hoewel beide ploegen wel probeerden om de volle winst te pakken. Grote kansen aan beide kanten bleven echter uit. De passes van ACV waren steeds vaker onzuiver of te hard en SteDoCo verloor te vaak het duel om de tweede bal.

Kater

Diep in blessuretijd was daar helaas de kater voor SteDoCo. SteDoCo kreeg de bal op de rand van het strafschopgebied van ACV niet goed onder controle en ACV kon op links uitbreken. Man of the Match van ACV Giovanni Zwikstra kon vanaf de middellijn opstomen, gaf goed voor op invaller Mark Jagt en die schoot, vrijstaand, de bal langs Maarten de Fockert. De spelers, staf en publiek van de thuisclub waren in extase, want het gat met de nummer twee bleef hierdoor 3 punten. SteDoCo bleef achter met een kater en het besef dat het heel moeilijk wordt om nog iets te betekenen in de derde periode.

Volgende week hebben de mannen een zaterdag vrijaf. De volgende wedstrijd is op 6 mei thuis tegen Harkemase Boys, aanvang 14:30 uur.