Sportlust '46 - SteDoCo 1

Na een vrij weekend gaat de bal weer rollen voor heren 1. De uitwedstrijd tegen Sportlust ’46 staat op het programma.

Sportlust ’46 werd net als SteDoCo in 1946 opgericht en is een grote voetbalverenging. Er zijn inmiddels meer dan 1000 mensen lid van de club uit Woerden en er zijn ruim 60 teams actief bij de senioren en jeugd. Het eerste speelt sinds 2 jaar in de Derde divisie nadat het in het door corona afgebroken seizoen bovenaan stond in de Hoofdklasse A en mocht promoveren.

Nacompetitie

Vorig seizoen werd Sportlust ’46 3e en mocht het via de nacompetitie proberen naar de Tweede divisie te promoveren. In de eerste ronde was Kozakken Boys te sterk. Sportlust verloor het toen uiteindelijk in de tweede helft van de tweede wedstrijd, waar Jeffrey van Nuland in de basis stond. Dus probeert de Utrechtse club het dit seizoen weer in de Derde divisie. Na een aarzelende start staat het sinds begin oktober steeds bij de eerste 5 en wisselt het regelmatig stuivertje met SteDoCo. Op dit moment hebben beide teams evenveel punten (43), maar heeft SteDoCo een iets beter doelsaldo. De manier waarop de punten werden behaald verschilt, want SteDoCo won 13 x, speelde 4 x gelijk en verloor 8 x. Voor Sportlust ’46 was dat 12 x winst, 7 x gelijkspel en 6 x verlies.

Zeperd

Na een kleine zeperd op Urk (3-0 verlies) was Sportlust dit kalenderjaar aardig op weg naar/in de top met overwinningen op de sterke tegenstanders DVS ’33 Ermelo, Rijnvogels en Barendrecht. Daarna kwam echter de klad erin met twee ruime nederlagen tegen koploper GVVV (6-0) en tegen Hoek (4-0) en tussendoor een doelpuntloos gelijkspel tegen toenmalig rode lantaarndrager Excelsior ’31. Wat dat betreft kwam het weekend zonder competitieverplichting wellicht goed uit.

Serie

SteDoCo verloor de laatste wedstrijd tegen Sparta Nijkerk met 0-2 en zo was een goede serie van 2 overwinningen (0-2 bij Hoek en 4-0 tegen Ter Leede) al weer snel ten einde voor ze goed en wel begonnen was. De eerste wedstrijd in Hoornaar eindigde in een 3-2 overwinning voor SteDoCo, na een 0-2 ruststand. De winnende goal werd  in blessuretijd gescoord door aanvoerder en clubtopscorer (met 12 goals) Joran Schröder. Net als bij de wedstrijden tegen Hoek en Ter Leede was ook hier een goede tweede helft de sleutel naar succes. Toch hoop ik dat we a.s. zaterdag al in de eerste helft het verschil kunnen maken. Hoe dan ook, het belooft een mooie en spannende wedstrijd te worden

Er staan verder nog aan aantal interessante ontmoetingen op het programma. Wat te denken van de topper tussen de nummers 2 en 3 ACV – Barendrecht en de Veenendaalse derby DOVO – GVVV. Onderin de kelderkraker ASWH – Excelsior ’31.

De wedstrijd in Woerden begint om 15:00 uur.