3448HV
WOERDEN
tel. 0348-415570

Opstelling SteDoCo 1

Zaterdag nam SteDoCo het in Woerden op tegen Sportlust’46. Hoewel de uitslag anders doet vermoeden waren beide ploegen voetballend redelijk aan elkaar gewaagd. Tot aan de 16 meter kon Sportlust voetballend mee maar in aanvallend opzicht kwam Sportlust te kort.SteDoCo had echter Joran Schröder en die was uiteindelijk bepalend met drie doelpunten. Daarbij wel opgemerkt dat Sportlust bij een 0-1 stand een penalty miste door die op de paal te schieten. Onderwijl was het ook nog eens keeper Maarten de Fockert die met enkele katachtige reddingen de nul hield. Hoewel de spits en de keeper zich onderscheidde was het wel een overwinning van het collectief. Zowel in verdedigend als aanvallend opzicht werd er niet verzaakt met als resultaat dat er drie punten aan het totaal van SteDoCo werden toegevoegd.

SteDoCo trad aan zonder de geblesseerde Elvio van Overbeek en Jurian Hobbel. Handenbinder Sjaak Kuijper begon aanvallend op rechts. Redouan el Hankouri begon op links. Etien Mariana stond als rechtsback gepositioneerd met op het middenveld Danny van Haaren, Akram Salhi en Jeffrey van Nuland.
Scheidsrechter de Brito Roque had net het fluitsignaal voor het begin van de wedstrijd gegeven of SteDoCo kwam al op voorsprong. In de 2e minuut gaf Redouan el Hankouri vanaf links de voorzet. Het was Joran Schröder die voor zijn eerste doelpunt van de middag tekende. Met links uihalend, de bal net onder de rechter kruising. Moet daarbij zeggen dat het optreden van de keeper van Sportlust’46 er niet goed uitzag. Dit in tegenstelling tot zijn redding in de 11e minuut toen keeper Antonioli een vlammend schot van El Hankouri uit zijn doel hield. Overigens gaf Maarten de Fockert ook direct zijn visitekaartje gaf door een kopbal uit zijn doel te ranselen. De Fockert bracht in de 41e minuut ook nog een keer redding door op de te korte terugspeelbal van Salhi attent te reageren. Twee minuten later schoot Sportlust’46 ook nog een keer de bal net voorlangs.

Vervolgens gaf SteDoCo in de laatste 10 minuten van de eerste helft het initiatief wat weg aan Sportlust’46. Onnodig dat wel, met name omdat SteDoCo in de omschakeling net even te veel balverlies leed. Onnodig maar het gebeurde wel zonder dat Sportlust kon profiteren. Met een tussenstand van 0-1 floot de samen met zijn assistenten uitstekend leidende scheidsrechter de Brito Roque voor de rust.

De tweede helft gaf hetzelfde beeld. In eerste instantie werd het initiatief wat mij betreft te veel en onnodig aan Sportlust gelaten. Sportlust was veelal in balbezit en tot aan de zestien meter zag het veldspel er goed uit. Aanvallend kwam de Woerdense ploeg echter te kort ook omdat het bij SteDoCo verdedigend goed stond.

In de 61e minuut was het Yannick Cortie die zeer ongelukkig hands maakte. De scheidsrechter gaf volgens de regels een terechte penalty maar het was Meiring die de bal in de 62e minuut op de linke paal schoot. In deze periode redde De Fockert ook nog eens bekwaam bij een rush van Checkley.

Trainer Rick Adjei voerde vervolgens enkele wissels door. Jesse Wielinga werd gebracht voor El Hankouri en enkele minuten later werd Akram Salhi gewisseld voor Milad Intezar. In verdedigend opzicht werd het initiatief van Sportlust terug gepakt. Met Intezar werd de slag op het middenveld gewonnen waardoor SteDoCo ook in aanvallend opzicht de wedstrijd naar zich toe trok. In de 71e minuut was het Jesse Wielnga die de bal via de linker flank goed meegaf aan de opkomende Mitchell de Zwart. De Zwart was ook deze wedstrijd weer verdedigend degelijk maar in aanvallend opzicht was zijn voorzet  om in te lijsten. Joran Schröder timede uitstekend en kopte de bal rechts van keeper Antonioli in het doel. Prachtige pass, prachtige voorzet en een klassieke kopbal uit het boekje. Prachtige gedaan, genieten!

En het was voor de supporters van SteDoCo nog niet gedaan. In de 77e minuut ging Jesse Wielinga door op de keeper van Sportlust’46. Jesse ontfutselde hierbij de bal, behield uitstekend het overzicht waardoor Joran Schröder zijn de derde doelpunt van de middag kon laten optekenen. Zijn 16e van het seizoen, nu al een knappe prestatie!

4 minuten later tikte Maarten de Fockert de kopbal van Sportlust’46 nog net even over de lat. Hiermee hield De Fockert deze middag zijn doel schoon, gelet op zijn reddingen een uitstekende prestatie. Met een 0-3 eindstand floot scheidsrechter De Brito Roque voor de wedstrijd.

Alles samenvattend wordt geconcludeerd dat hier sprake is van een overwinning van het collectief. Het basiselftal stond tactisch goed, de wissels pakten aanvallend en verdedigend goed ook uit en er waren voor mij twee spelers die er bovenuit staken, aanvoerder Joran Schröder en keeper Maarten de Fockert. In de 84e minuut werd dan ook terecht aan Joran de publiekswissel gegund. Samen met de moegestreden Jeffrey van Nuland werd hij gewisseld voor Everon Pisas en Simon van Zeelst.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen VVOG op het programma, ook hier zal het collectief het verschil moeten maken. Gelet op de achterstand van 1 punt op Barendrecht is een overwinning noodzakelijk. Een mooie wedstrijd weer in het vooruitzicht. Aanvang 14.30 uur.