4223MG
HOORNAAR
tel. 0183-581770

Opstelling

Na de goede wedstrijd van vorige week in- en tegen Ermelo, waarin ook nog eens een verdienstelijk 0-0 gelijkspel werd  afgedwongen, stond voor vandaag de eerste competitie thuiswedstrijd op het programma. Veel mensen waren toch wel benieuwd naar de presentatie van het deels vernieuwde team, inclusief de staf. Er stond voor een groot deel een nieuw elftal, waarbij het publiek toch gelukkig ook nog veel vaste spelers van vorig jaar herkende. Kortom, een mix van komers en blijvers, die er uiteindelijk voor het publiek en voor SteDoCo een puike middag van maakten.

Snelle voorsprong

Nadat Rens Boer, speler van SteDoCo JO 12-1 en deze week pupil van de wedstrijd, feilloos zijn doelpuntje maakte, kon het grote werk beginnen. En dat veroorzaakte meteen opwinding, want al na 2 minuten werd Akram Salhi binnen de 16 onderuit gehaald, dus dat betekende een penalty. Joran Schröder ontfermde zich hierover en zette meteen het scorebord in werking: 1-0. In het vervolg waren de ploegen aardig aan elkaar gewaagd en zo ontstond er een evenwichtige wedstrijd met een licht veldoverwicht voor SteDoCo. FC Rijnvogels was echter feller in de duels. Zo zorgde een hoge kopbal van de gasten voor gevaar, maar keeper Lars Blijenberg reageerde adequaat.

Verdubbeling

Na ruim een kwartier zette SteDoCo een mooie aanval over rechts op, met uiteindelijk een ‘voorzet op maat’ van Elvio van Overbeek. Joran Schröder was nu weer de afmaker, ditmaal via een kopbal: 2-0. Met deze verdubbeling van de stand ging het publiek er eens goed voor zitten, want dit smaakte naar meer. In het begin leek het daar ook op, maar langzaamaan kwam FC Rijnvogels beter in de wedstrijd, vooral vanwege hun tomeloze inzet. Vanaf het halfuur werden de gasten steeds dreigender. Lars kon zijn doel nog lang ‘schoonhouden’, maar moest bij een corner van de tegenstander toch capituleren. Uit deze corner kopte Willem Schonenberg de aansluittreffer binnen: 2-1. Vlak voor de rust kreeg Elvio van Overbeek nog een kans om te scoren, maar de bal werd door de tegenstander tot corner verwerkt. Zo brak de rust aan met een 2-1 stand voor SteDoCo.

Initiatief

In de 2e helft kwam SteDoCo ongewijzigd het veld op. Gezien het spelbeeld in het laatste kwartier van de 1e helft waren de kansen op succes voor de gasten nog volop aanwezig. Echter, SteDoCo trok al meteen het initiatief naar zich toe. Kansen voor Steven Edwards en Junior Ebobo waren daar een gevolg van. Al snel daarna scoorde Akram de bevrijdende 3-1 en moest FC Rijnvogels weer een tandje bijzetten. Een kans voor Julian Dobbe en nog een schot van de gasten konden Lars echter niet verontrusten en daarmee luwde de dadendrang van FC Rijnvogels, wellicht mede door de vele energie, die zij in de 1e helft hadden gestoken. SteDoCo ging steeds meer domineren. Goede acties van Akram en Junior  werden niet beloond, totdat Akram Junior op maat wist te bereiken. Laatstgenoemde kon hieruit de 4-1 aantekenen. Met nog ruim 10 minuten op de klok kon SteDoCo naar hartelust aanvallen en leek de tegenstander naar het einde te snakken.

Open doel

Na een scrimmage buiten het 16 meter gebied, waar ook de keeper bij betrokken was, pikte Joran Schröder de bal op om deze vervolgens met een lob naar het lege doel te schieten. Jammergenoeg verdween de bal net over. Op de valreep moest Lars nog in actie komen om een inzet van Sieb Rudgers te keren.

Over de hele wedstrijd was SteDoCo aan het einde de terechte winnaar.

Volgende week wacht SteDoCo de topper in en tegen Barendrecht, dat met 6 punten gedeeld koploper is.