HOORNAAR
tel. 0183-581770

Opstelling

.

Afgelopen zaterdag speelde SteDoCo thuis tegen DOVO en stuurde uiteindelijk de Veenendaalse derdedivisionist met een 2-0 nederlaag naar huis. Een verdiende overwinning want SteDoCo was over 90 minuten voetballend de bovenliggende partij en met een net wat beter afgesteld vizier had de overwinning nog wat groter kunnen uitpakken. Joran Schröder scoorde na ruim een half uur de 1-0 terwijl Danny van Haaren in de tweede helft bekeken de 2-0 op het scorebord zette. Tussendoor hield Maarten de Fockert, bij de sporadische kansen van DOVO (winnaar van de eerste periode), zijn doel met enkele degelijke reddingen schoon. Een overwinning dus voor een collectief sterk SteDoCo waar niets op af te dingen viel.

Trainer Rick Adjei had de opstelling op een enkele positie aangepast. Zo startte Jesse Wielinga op links voor Redouan el Hankouri. Moet zeggen dat deze wedstrijd de tandem De Zwart-Wielinga goed functioneerde. Verdedigend en aanvallend uitstekend.

Onder een heerlijk voorjaarszonnetje liet SteDoCo er vanaf het beginsignaal Van der Vrande geen gras over groeien. Gelijk sterk aan de bal en vanaf het begin goed in de wedstrijd. Dit zorgde er voor dat aanvoerder Joran Schröder al in de 4e minuut de kans kreeg om de score te openen. Vrolijk, de ervaren keeper van DOVO, bracht echter met zijn voet redding.

Vervolgens knalde Akram Salhi  van afstand de bal in de 14e minuut op de paal. Overigens speelde ook deze spelverdeler een goede wedstrijd, technisch vaardig en aanvallend dreigend. Zijn traptechniek is bijzonder goed wat resulteerde dus in de bal op de paal en later in de wedstrijd blokte een verdediger van DOVO nog een keer een zeer kansrijk afstandsschot.

Ook Joran Schröder speelde deze wedstrijd bijzonder goed. Fysiek sterk, sterk aan de bal, met overzicht voor zijn medespelers en natuurlijk het neusje voor de goal. Het was dan ook Joran die de openingstreffer op zijn naam kreeg. In de 34e minuut scoorde hij vanuit een goede combinatie met Jeffrey van Nuland de 1-0. Moet zeggen dat Jeffrey uitstekend het overzicht hield en de bal panklaar lag voor Joran. De 17e van het seizoen via een mooie aanval uit het boekje!

Het was vervolgens keeper De Fockert die in de 42e minuut een venijnig afstandsschot katachtig tot corner verwerkte. De corner leverde geen gevaar op. Scheidsrechter Van der Vrande floot bij een stand van 1-0 voor de rust. De scheidrechter met zijn assistenten floot een prima wedstrijd, sommige supporters vonden zelfs dat hij door zijn loopje dartelend over het veld ging. Paste prima bij het voorjaarszonnetje en paste ook bij deze sportieve wedstrijd.

De tweede helft gaf geen ander beeld. SteDoCo voetballend sterk. Achterin werd ook in opbouwend opzicht steeds de derde man gevonden zodat er goed combinatievoetbal kon plaatsvinden. Achterin stond het als een huis, met als effect dat SteDoCo op zoek kon blijven gaan naar het tweede doelpunt van de middag. En die viel (pas) in de 60e minuut doordat Jesse Wielinga op links uitstekend door kwam en voorgaf. Via de kluts kwam de bal voor de voeten van Danny van Haaren en hij scoorde bekeken de 2-0.

In de 64e minuut was een prima bal van Sjaak Kuyper op Joran Schröder maar die wist deze kans niet in een goal om te zetten. Moet zeggen dat vooral in deze periode Joran ijzersterk was, zodanig ook dat zijn directe tegenstander zich aan hem begon te irriteren en hem meermalig stevig aanpakte. De scheidsrechter liet dit als mannelijk voetbal lopen waardoor het tempo lekker in de wedstrijd bleef. Prima voor de toeschouwers, Joran zal er wellicht wat anders over denken.

Het was pas in de 82e minuut dat DOVO weer eens gevaarlijk werd maar het schot werd vakkundig door Maarten de Fockert gekeerd. Twee minuten laten ontsnapte Joran Schröder vanaf rechts aan buitenspel, kwam op de keeper af en speelde vervolgens op Elvio van Overbeek die met een sliding nog wel de bal op goal kreeg maar het was keeper Vrolijk die redding bracht. Deze kans had er best in gemogen. Dit was het laatste wapenfeit van de wedstrijd.

SteDoCo pakt zeer terecht de drie punten, gaat over Barendrecht heen en stijgt naar de derde plaats op de ranglijst. Deze week kan SteDoCo zich gaan opmaken voor de topper in Assen tegen koploper ACV. Een wedstrijd op zichzelf, want beide ploegen moeten een goed resultaat halen, verliezen is eigenlijk geen optie. ACV moet voor het kampioenschap GVVV voorblijven en SteDoCo moet met nog vijf wedstrijden te gaan en in het kader van een periodetitel tenminste de 3e plaats nog veilig zien te stellen. SteDoCo doet derhalve nog mee op de prijzen!

Het is een stukje rijden maar het zal de moeite waard zijn om SteDoCo te steunen. Aanvang wedstrijd 14.30 uur.