SteDoCo begint slecht aan 2e periode - SteDoCo

SteDoCo begint slecht aan 2e periode

SteDoCo begint slecht aan 2e periode

SteDoCo 1

0 - 2

ACV

18'
Giovanni Zwikstra (intikker)
62'
Justin Mulder (volley)
66'
Boy Spijkerman
67'
Boy Spijkerman
Aleksander Jankovic
67'
Niels Grevink
Gijs Jasper
85'
Pascal Huser
Jarno Deuring
85'
Giovanni Zwikstra
Mark Jagt
88'
Tapmahoe Sopacua
Jim de Leeuw

Competitie

3e divisie Zaterdag

Datum

5 november 2022 14:00

Scheidsrechter

P.T. van Veelen

Accommodatie

Sportpark SteDoCo
Groeneweg 59
4223MG
HOORNAAR
tel. 0183-581770

Opstelling

 

SteDoCo heeft de 1e wedstrijd in de 2e periode meteen verloren. Het werd 0-2 voor ACV. Door dit resultaat en ook een aantal resultaten op andere velden kruipt de top van de Derde divisie steeds dichter bij elkaar.

 

Flow

ACV zat in een flow. De laatste 3 wedstrijden werden gewonnen, waaronder die tegen toenmalig koploper GVVV. We waren dus gewaarschuwd voor de kracht van de bezoekers uit Assen. Het eerste kwartier telden we een aantal kansen aan beide kanten, onder andere van aanvoerder Joran Schröder. Hij nam knap aan in de zestien en schoot met links op doel. Helaas ging de bal net voorlangs. Wat als? We zullen het nooit weten. Een minuut later schoot Niels Grevink aan de andere kant op het doel van Maarten de Fockert, maar ook deze bal ging voorlangs. Korte tijd later was het wel raak voor ACV. De SteDoCo defensie kreeg de bal niet goed weg en uiteindelijk belandde de bal bij Boy Spijkerman. De linksbuiten ging goed door, passeerde in het zestienmetergebied Jurian Hobbel en Yannick Cortie, zag de vrijstaande Giovanni Zwikstra en de spits maakte eenvoudig de 0-1. Een paar minuten later moest de Fockert nog redding brengen op een kiezelhard schot van Grevink. SteDoCo kreeg geen grip op de wedstrijd en kon geen echte kansen noteren. Helaas viel in de 38e minuut ook nog rechtsback Jurian Hobbel uit met een blessure na een ongelukkige botsing met Spijkerman. Voor hem kwam Etiën Mariana in het veld.

 

Gaatje

De tweede helft bleef Elvio van Overbeek achter en mocht Redouan el Hankouri proberen een gaatje te vinden in de defensie van ACV. Helaas was het na ruim een kwartier weer raak voor de gasten. De bal werd voorgezet op 2 spelers van ACV en de vrijstaande Justin Mulder plukte de bal uit de lucht en met een volley passeerde hij De Fockert. Er was nog niks verloren, er was nog een half uur te spelen en we hebben vaker een achterstand van 2 doelpunten weggepoetst dit seizoen. Er moet dan wel geloof in de ploeg komen, er moet vertrouwen zijn dat het nog mogelijk is en je moet wat geluk hebben. Meteen na het tegendoelpunt werden Akram Salhi en Sjaak Kuyper gewisseld voor Everon Pisas en Junior Ebobo. SteDoCo nam het heft wat meer in handen (ze moesten wel !), maar ACV bleef redelijk makkelijk overeind. De grootste kans op de aansluitingstreffer deed zich een kwartier voor tijd voor. Toen snelde Pisas richting zestienmetergebied, maar zijn pass kwam net niet bij de vrijstaande Ebobo. Kans verkeken. SteDoCo probeerde het nog wel en tot de zestien werd er aardig gevoetbald, maar het laatste stukje ontbrak, waardoor de verre busreis naar Assen voor de gasten een hele fijne zal zijn geweest.

 

Spannend

SteDoCo zakte een plaatsje op de ranglijst, staat nu 4e en zag Barendrecht, dat met maar liefst 5-1 van Urk won, over zich heen komen. GVVV verloor van Staphorst en heeft een gelijk aantal punten als SteDoCo. DOVO speelde gelijk bij Sparta Nijkerk, blijft koploper en liep daardoor een puntje uit op SteDoCo en GVVV. Vier ploegen staan 1 punt achter SteDoCo. Het blijft dus spannend in de Derde divisie.

 

Het zegt allemaal nog niet zo veel. Het ligt dicht bij elkaar, zowel de kracht van alle ploegen als de punten.  Er is ook nog dus niks verloren, maar we hopen toch wel weer op een overwinning. Dat moet dan aanstaande zaterdag gebeuren in Harkema tegen Harkemase Boys. Deze ploeg verloor (in de laatste minuut) met 2-1 van Hoek en staat nu één-na-laatst. Maar zoals gezegd, het zegt allemaal niet zoveel.

 

Aanvang in Harkema 14:30 uur

 

P.S aanstaande dinsdagavond (8 november) is er nog een oefenwedstrijd voor de mannen van Rick Adjei. Thuis wordt om 20:15 uur afgetrapt tegen Jong-Sparta, dat uitkomt in de Jack’s League/Tweede divisie.

 

Tot dan!

WZ

 

De wedstrijdsponsor was:

Steenplaza.jpgDelen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!