4223MG
HOORNAAR
tel. 0183-581770

Opstelling

De 5e oefenwedstrijd eindigde voor SteDoCo in een verdiende 3-0 overwinning op Jong FC Volendam.

Tweeluik

Jong FC Volendam staat onder leiding van de bekende oud-voetballer Kiki Musampa en speelt dit seizoen weer in de Tweede divisie door een gewonnen tweeluik tegen Jong Almere City FC.  Als we alleen op deze wedstrijd moeten afgaan wordt het een moeilijk seizoen voor de Noord-Hollanders, maar de competitie bestaat uit  34 wedstrijden, dus er is van alles mogelijk.

Scherp

Ook voor SteDoCo bestaat de competitie in de Derde divisie uit 34 wedstrijden en de eerste wedstrijd is op 20 augustus. Tot die tijd is het scherp trainen en oefenwedstrijden spelen. Iedereen krijgt een kans onder Rick Adjei. Zaterdag kwam iedereen in actie (met uitzondering van de keepers Lars Bleijenberg en Stephan Veenboer de geblesseerden Jeremy Fernandes, Ingo van Weert en Simon van Zeelst en de nog afwezige Mounir El Hamdaoui. Dat betekende naast de vaste selectie, dat we ook een viertal proefspelers op het veld zagen. De vertrokken Ali Messaoud zal toch vervangen moeten worden.

Voorsprong

SteDoCo begon uitstekend aan de wedstrijd en had na amper twintig minuten al een voorsprong van 2-0 te pakken door doelpunten van Redouan El Hankouri (goed doorgaan na een prima pass van Jesse Wielinga) en Joran Schröder. Onze aanvoerder kon simpel intikken na een goede actie van proefspeler Sjaak Kuyper.  Eén minuut na de 2-0 redden doelman Maarten de Fockert heel goed op een inzet van een tegenstander. Ik ben benieuwd wie uiteindelijk de voorkeur gaat krijgen onder de lat. SteDoCo probeerde de lessen van Adjei uit de training te vertalen in de wedstrijd, wat bij vlagen, zeker inde eerste helft, heel aardig lukte.

Vers

Nadat in de rust al 4 verse krachten werden ingebracht, waarna  Jeffrey van Nuland de aanvoerdersband van Joran overnam, kwamen er in de 60e minuut nog eens 6 binnen de lijnen, waardoor alleen Maarten uiteindelijk bleef staan. De tweede helft was daardoor ook wat rommeliger. De eindstand kwam vlak voor tijd op het bord door een doelpunt van Everon Pisas.

Dinsdag a.s om 19:30 uur is alweer de volgende (ingelaste) oefenwedstrijd.  Thuis tegen Vierdedivisionist Spijkenisse