Scheidsrechter

A.S Greveling

Onbekend

Opstelling SteDoCo 1

Zaterdag was de wedstrijd van Hakan Tokul. Met maar liefst drie puntgave assists en een knappe goal had hij een belangrijk aandeel in de 1-5 overwinning van SteDoCo tegen Argon. We kunnen ons, één wedstrijd voor het einde al gaan opmaken voor het spreekwoordelijke toetje: de nacompetitie.

Scenario’s

Voorafgaand aan de wedstrijd tussen de nummers laatst en drie van de ranglijst kon je diverse scenario’s de revue laten passeren. Eén ervan was dat het reeds gedegradeerde Argon alle schroom van zich af zou werpen en daardoor vrijuit kon spelen en het ons nog lastig zou kunnen maken. Een ander scenario was dat Argon de handdoek in de ring had gegooid en niet bij machte was om SteDoCo pijn te doen.  Het werd, gelukkig, het tweede scenario, met Hakan in de hoofdrol. Coach Adelaar had weer plaats ingeruimd voor de herstelde Wesley Pollemans. Luke Molkenboer werd beloond voor zijn sterke spel sinds de afwezigheid van Wesley en schoof van het verdedigingscentrum naar rechtsachter, Chris Boom was het slachtoffer van deze omzetting. Clubtopscorer Jordey van Dam was geschorst; hiervoor in de plaats kwam Gino Boers.

Driemaal Hakan

De victorie voor SteDoCo begon in de 11e minuut toen Jesse Wielinga werd neergehaald aan de rand van het strafschopgebied, aan de linkerkant. Hakan meldde zich bij de bal, maar het was toch linkspoot Bryan Jongeneel die ‘m opeiste, op een voor hem misschien wat ongunstige plek. Maar hij bewees z’n absolute klasse door de bal langs de linkerkant van de muur en de rechterkant van de paal te “wurmen”. Keeper Antonioli kon er alleen maar naar kijken. De snelle voorsprong was een feit en een “aai” over de bol voor Bryan zijn deel. Daarna kregen we een, nog niet geslaagde blauwdruk van de volgende drie goals van SteDoCo. Kevin Patijn trok op links door tot bij de achterlijn, zette voor en Gino kwam net te kort om de bal in te koppen. Niet veel later was daar de perfecte uitvoering. Hakan kwam op links aan de bal, zette met een paar schijnbewegingen verdediger Chris Daal op het verkeerde been, zette voor en bereikte Gino Boers, die verdediger Abdelhamid Rida aftroefde en met het hoofd 0-2 scoorde. Vier minuten later een vrijwel identieke situatie. Hakan die op links de bal heeft, verdediger Daal in de luren legt, nu met links voorzet en voor het doel dit keer Remco Buist bereikt, die hoger springt dan Rida: 0-3. Tussendoor was er een klein slippertje van Wesley. Hij wilde de bal achterin breed leggen, maar deze werd onderschept door een attente Patrick Lokken, die Mark van der Weijden bediende en Mark Smith kansloos liet. Maar niet lang getreurd, want nog geen twee minuten later weer een puike voorzet van Hakan op links en ditmaal weer de beurt aan Gino die inkopte, waardoor de marge weer drie werd. Drie doelpunten uit drie vrijwel identieke situaties. Het lag voor de hand dat trainer Ron van Niekerk maatregelen zou nemen. In de rust bleven dan ook de verdedigers Daal en Rida achter in de kleedkamer. In de eerste helft haalde hij al een aanvaller uit de ploeg.

Joran terug

In de tweede helft mocht Hakan zich definitief tot man van de wedstrijd kronen door een foute pass van keeper Antonioli te onderscheppen, knap Maikel van de Water te omspelen en de doelman kansloos te laten met een bekeken schuivertje in de lange hoek. Het publiek stond op de banken  en deed dat nog een keer toen Hakan in de 85e minuut zijn publiekswissel kreeg. We hopen in de laatste wedstrijden nog veel moois te mogen zien van deze publieksfavoriet. Sliedrecht mag blij zijn met zo’n aanwinst. Die andere aanwinst, Chris Boom verving in de 71e minuut Luke Molkenboer, maar de belangrijkste wissel vond plaats in de 67e minuut. Toen kwam Joran Schröder het veld in (als vervanger van Gino) en maakte hij na ruim twee maanden eindelijk zijn rentree. Samen met onder andere de hardwerkende Jay-Jay Meierdres stichtte hij nog gevaar voor het vijandelijke doel, maar de eindstand bleef 1-5. Maar niet getreurd, want met het oog op de nacompetitie is het belangrijk dat Joran weer fit is.

Toetje

De nacompetitie, bijna is het zover. Samen met Ter Leede en Hoek gaan wij vanuit Hoofdklasse A deze strijd aan. De tegenstanders zijn nog niet allemaal bekend, omdat de strijd om het kampioenschap in de Hoofdklasse B nog niet beslist is (Eemdijk of Berkum) en ook in de Derde Divisie de definitieve veilige 14e plaats nog niet vergeven is (Sneek of Capelle). Verder is het nog van belang op welke plaats wij eindigen. Hiervan hangt ook af welke tegenstander wij uiteindelijk treffen, eentje uit de Derde Divisie of uit de Hoofdklasse B. Ik denk dat het weinig uitmaakt. Eerst spelen we nog een thuiswedstrijd tegen goede bekende RVVH, een ploeg die nog uit rechtstreekse degradatie kan ontsnappen en voor wie dus nog genoeg op het spel staat.

Graag tot ziens, langs de lijn op 26 mei om 14:30 uur.