Oleksandr Beshliaha

Mannen, 1, Hoofdklasse A

12 mei 2018 14:30

Opstelling

Na vorige week overtuigend van Zwaluwen te hebben gewonnen, stond er deze week een tegenstander van een iets hoger kaliber op het programma. In het algemeen had de wedstrijd een aantrekkelijk karakter en met de 1-1 einduitslag konden beide ploegen ook tevreden zijn. Temeer, daar ’s-Gravenzande, medeconcurrent voor de derde periode, verloor.

SteDoCo begon voortvarend, maar kon desondanks niet gevaarlijk worden. Sterker nog, Hoek kreeg middels een corner een uitgelezen kans op 0-1, maar Jordey van Dam wist de bal uit het doel te koppen. Even later miste diezelfde Jordey een kans om te scoren. Dit, na een goede actie van Hakan Tokul. Even later deed zich het onbetwistte hoogtepunt van de wedstrijd voor: Jay-Jay Meierdres pikte de bal op het middenveld op en soleerde sierlijk naar het doel van keeper Jordi de Jonghe, die hij vervolgens het nakijken gaf: 1-0. Naarmate de wedstrijd vorderde werd Hoek steeds gevaarlijker. Eerst schoot Reguillo Vandepitte een vrije trap vanaf 20 meter maar net over, maar zo’n 10 minuten voor de rust was het wel raak. Uit een scrimmage scoorde Sidy Ceesay 1-1. Nadat kopballen van zowel Thomas van Renterghem, als Jordey van Dam geen rendement opleverden, kwam de rust.

Na de rust was een gelijkopgaande wedstrijd te zien, waarbij steeds duidelijk werd, dat beide ploegen wel konden leven met deze gelijke stand. De beste kans kwam na een uur spelen van Jay-Jay, maar zijn schot ging over. De wedstrijd kreeg een kwartier voor tijd nog even een opschudding toen er een incident tussen de ingevallen Wesley Pollemans en Daniël Akindayini ontstond. Gezien de furieuze reactie vanaf de SteDoCo-bank zou laatst genoemde een “ontoelaatbare handeling” richting Wesley hebben verricht. Echter, iedereen, die op dat moment “de bal volgde” (ook ik), heeft dit niet geconstateerd, ook de scheidsrechter en zijn assistenten niet. De leidsman deed het incidentje dan ook af met een reprimande aan beide spelers. De wedstrijd werd hierna wat grimmiger, wat wederom Wesley Pollemans moest ontgelden. 5 Minuten voor het eindsignaal kreeg Stef de Backer middels een kopbal nog een goede kans op 1-2, maar keeper Mark Smith wist dit te verhinderen.

SteDoCo ligt op koers voor het behalen van de nacompetitie, maar zal de komende wedstrijden nog volle bak moeten gaan om dit te verwezelijken. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen het reeds gedegradeerde Argon op het programma, wat natuurlijk geenszins betekent, dat er zomaar even een overwinning kan worden behaald.