68'

Mannen, 1, Hoofdklasse A

21 april 2018 14:30

Opstelling SteDoCo 1

Onder zomerse omstandigheden leed SteDoCo zaterdag in Gouda tegen Jodan Boys een stevige en verdiende nederlaag. Het eerste kwartier was SteDoCo voetballend de bovenliggende partij maar het was Jodan Boys dat in de 14e minuut via Patrick Fonseca de leiding nam. Remco Buist nam in de 23e minuut uit een corner de gelijkmaker voor zijn rekening. Eén minuut later bracht Harold Vrolijk Jodan Boys al weer aan de leiding. Deze stand bleef op het scorebord staan tot aan de 68e minuut toen Kevin de Vries de stand vanaf de strafschopstip op 3-1 bracht. Een dure nederlaag omdat de directe concurrenten deze middag wel de drie punten pakten.

SteDoCo begon het eerste kwartier vrij voortvarend en trok het initiatief naar zich toe. Overigens vanuit de opvatting dat Jodan Boys het wel prettig vindt dat het initiatief bij de tegenstander ligt. Fris voetballend en loerend op een snelle omschakeling werd veelal de lange bal gespeeld waarbij o.a. Vrolijk en Waandels werden gezocht. Rondom de 16 meter van SteDoCo werden de nodige duels gewonnen en kregen zij de ruimte om voetballend te zoeken naar een gat in de verdediging. En die werd in de 15e minuut gevonden. Fonseca bracht Jodan Boys aan de leiding door vanaf de linkerhoek van het strafschopgebied de bal om keeper Mark Smith heen rechts in de bovenhoek te krullen. Prachtig doelpunt en Jodan Boys op 1-0.

De gelijkmaker viel een kleine 10 minuten later. SteDoCo kreeg in deze periode een veelvoud aan corners en uit één van deze corners kopte Remco Buist de gelijkmaker prima binnen, 1-1.  Lang konden de supporters van SteDoCo van deze gelijkmaker niet genieten want Harold Vrolijk bracht Jodan Boys direct weer aan de leiding. Vanuit het strafschop gebied kreeg hij de bal teruggelegd en vanaf de zestien krulde hij de bal met het binnenkantje links in het doel. Wederom een mooi doelpunt maar wederom gaf SteDoCo daar te veel ruimte weg. Met een 2-1 achterstand zocht vervolgens SteDoCo de kleedkamer op. Ook omdat Mark Smith in de 42 minuut nog een uitstekende redding had op een kopbal van Vrolijk.

Na de rust was het beeld niet veel anders. SteDoCo kreeg van Jodan Boys de ruimte om van achteruit op de bouwen. Het tempo lag daarbij te laag om het de ploeg uit Gouda lastig te maken. Een terugspeelbal op Mark Smith die door de keeper pardoes laag door het midden werd uitverdedigd, lag aan de basis van de einduitslag. De bal werd onderschept en een speler van Jodan Boys werd in het strafschopgebied gevloerd . De scheidsrechter wees terecht en gedecideerd naar de stip, Kevin de Vries benutte in de 66e minuut dit buitenkansje. 3-1 en wedstrijd gespeeld.  Noemenswaardig zijn dan nog de kopbal van Chris Boom net over het doel en nog een grote kans voor Jodan Boys om in de 89e minuut de 4-1 te maken. Beide kansen bleven echter onbenut zodat scheidsrechter Persoon bij een 3-1 stand het laatste fluitsignaal kon geven.

Op basis van de einduitslagen blijkt het een dure nederlaag te zijn. In tegenstelling tot vorige week pakten de directe concurrenten nu wel de overwinning en bleef SteDoCo als enige op een nederlaag steken. Met als resultaat een vierde plaats op de ranglijst. Op 50 punten, gelijk met Hoek, en op 3 punten achterstand op Ter Leede die, met een wedstrijd minder gespeeld,  53 punten heeft. Nog vier competitiewedstrijden te gaan!