Mannen, 1, Hoofdklasse A

14 april 2018 14:30

B. van Rijsbergen

Opstelling

Daar waar veel concurrenten punten lieten liggen wist SteDoCo in een boeiende wedstrijd naaste concurrent Ter Leede te verslaan. Hoofdrollen waren er weggelegd voor Remco Buist en Jordey van Dam, maar uiteindelijk was het ook vooral een teamprestatie waardoor de drie punten in Hoornaar bleven.

Snelle goals

Coach Adelaar begon weer met de bekende opstelling van de laatste weken, dus met Jay-Jay Meierdres en Remco Buist in de aanval. De dadendrang van StedoCo begon al in de tweede minuut. Jonathan Robertson voelde zich opgejaagd en verspeelde de bal bij de middencirkel. Remco Buist onderschepte de bal, sprintte naar het doelgebied en stiftte met links de bal over de keeper, maar helaas ook over het doel. Ter Leede was gewaarschuwd. SteDoCo liet zien dat het niet minder dan drie punten aan dit duel wilde overhouden. Een eerste stap werd gezet in de achtste minuut toen Jordey van Dam bij de middellijn een mooie steekpass gaf op Remco. Die ging op het vijandelijke doel af, bleef koel en scoorde beheerst de 1-0 door de benen van keeper Laszlo Sandor.  Lang konden we helaas niet genieten van de voorsprong, want een minuut later ging Jesse Dingjan in het strafschopgebied bij de achterlijn naar de grond. Er was kontakt tussen hem en keeper Mark Smith en dus wees scheidsrechter van Rijsbergen resoluut naar de stip. Oussama Silai liet onze goalie kansloos : 1-1.

Tweede

In de 22e minuut wees de scheids niet naar de stip toen Jesse Wielinga bij de achterlijn tegen de arm van Stefan Kraaijvanger schoot. En die arm hing echt niet langs het lichaam.  Maar goed, we hadden geen penalty nodig voor de voorsprong. Die kwam in de 34e minuut op een andere manier tot stand: Op eigen veld onderschepte een jagende Remco de bal en gaf ‘m aan Jay-Jay. Die sprintte langs de rechterkant richting strafschopgebied, terwijl er langs de lijn diverse keren “tweede, tweede” werd geroepen. Jay-Jay gaf de bal voor, Jesse deed een slim overstapje en de vrijstaande Jordey schoot, ter hoogte van de tweede paal, de bal, via het lichaam van Toon Zwetsloot langs keeper Sandor. De laatste tien minuten van de eerste helft waren voor SteDoCo met nog een kans toen de bal simultaan door Robertson en Zwetsloot van de lijn werd gehaald.

Goaltjesdief

In de rust bleef Kevin Patijn achter in de kleedkamer en maakte Morris van den Brink in de tweede helft zijn opwachting. Beide ploegen bleven goed voetballen en het lijkt wel of SteDoCo een goed voetballende ploeg nodig heeft om zelf ook goed te voetballen. Grote kansen waren er echter niet voor beide ploegen, maar het was leuk om naar te kijken. Het derde doelpunt van SteDoCo vond zijn oorsprong wellicht in een rare hoge bal van Kraaijvanger, die ternauwernood door keeper Sandor werd weggetrapt. Jordey en Remco vochten met Mike Boelee en Zwetsloot bij de middellijn om de bal, waarbij Remco als winnaar uit de bus kwam en passte op Morris. Die passte op zijn beurt naar Jordey, die een gat zocht om te kunnen schieten, maar in plaats dat hij daadwerkelijk een schot plaatste met de kans dat de bal tegen een tegenstander aan kwam, schoof hij de bal naar rechts. Daar stond Gino Boers en terwijl Jordey richting doel liep gaf Gino de bal voor en kopte een volledig vrijstaande Jordey met een ferme hoofknik de 3-1 binnen. Het was een prachtige aanval met werklust, mooie combinaties en een slimme goaltjesdief en alweer zijn achttiende competitietreffer dit seizoen.

Concurrentie

Defensief stond het bij SteDoCo met Chris Boom, Luke Molkenboer, Bryan Jongeneel en Jesse Wielinga weer helemaal top. Het laatste kwart was Ter Leede niet bij machte om nog iets uit te richten. Het leek of ze er niet meer helemaal in geloofden. Exemplarisch was de actie vijf minuten voor tijd van aanvoerder Boelee die, nadat de bal in het weiland naast het veld was beland, de vervangende bal (te hard) richting zijlijn schoot, waardoor deze bal in hetzelfde weiland belandde, waarbij Boelee vertwijfeld de handen omhooghief en het ook niet meer wist.  Uiteindelijk bleef het 3-1 voor SteDoCo en konden we de positieve balans opmaken, want concurrenten Noordwijk en Veen verloren en Hoek speelde gelijk. De concurrent voor een eventuele periodetitel, ’s Gravenzande, won wel (van Noordwijk!), maar door de mooie overwinning op Ter Leede staan we nu op plaats 2 in hoofdklasse A.

Volgende week meten we onze krachten met nummer 7 De Jodan Boys uit Gouda, aanvang 14.30 uur.