0 - 1

Mannen, 1, Hoofdklasse A

7 april 2018 14:30

Opstelling SteDoCo 1

SteDoCo speelde de 24e competitiewedstrijd in Amsterdam tegen Swift. Een ploeg die SteDoCo tijdens de thuiswedstrijd op een gelijkspel hield. Een lastige tegenstander dus. En dat bleek gedurende de wedstrijd ook wel. Op een voor twee ploegen erbarmelijk slecht kunstgrasveld was sprake van een gelijk opgaande wedstrijd waarbij twee ploegen moeite hadden om tot goed voetbal te komen en daardoor genoodzaakt waren om de onderlinge strijd aan te gaan. Een prachtig zondagsschot op zaterdagmiddag van Jay Jay Meierdres zorgde er voor dat de drie punten naar Hoornaar gingen, 0-1 eindstand. 3 punten inpakken, wegwezen en op naar de volgende wedstrijd.

De eerste helft was gelijk opgaand. SteDoCo zocht voornamelijk de aanval en een Swift dat in de omschakeling gevaarlijk was. Beide ploegen creëerden echter weinig kansen. Swift zocht vooral Syrano Morrison die op dit veld liet zien een handenbindertje te zijn. Snel, fysiek sterk en zelfs op dit veld zeer behendig. Bryan Jongeneel staat dit seizoen echter ook zijn mannetje waardoor er met regelmaat een mooi gevecht tussen deze twee spelers ontstond. Achterin stond het met keeper Mark Smit, Luke Molkenboer, Chris Boom en Kevin Patijn overigens ook goed wat betekende dat Swift driftig counterde maar weinig kansen afdwong. SteDoCo kwam in de eerste helft ook niet tot noemenswaardige kansen. De gevaarlijkste situatie ontstond nog doordat de bal op het keiharde veld over de keeper van Swift, Bogdan Constatin, stuiterde.  Met een 0-0 stand werden de kleedkamers voor de rust opgezocht.

De tweede helft bracht meer. De zieke Gino Boers bleef achter in de kleedkamer. Remco Buist zakte een linie en Morris van de Brink maakte zijn opwachting in de aanval. Morris liet gelijk gretigheid zien. Was balvast, sleurde in de aanval, pikte wat vrije trappen mee en was met regelmaat dicht bij de openingsgoal. En die gretigheid bracht ook nieuw elan in de ploeg waardoor meer de aanval werd gezocht. Het was echter Jay Jay Meierdres die in de 51e minuut de eindstand bepaalde. Van zo’n 25 meter liet hij de bal van zijn schoen vertrekken en met een streep, laag over de grond, liet hij keeper Constatin kansloos. Een goal uit het niets, maar eentje om in te lijsten! Als reactie had SteDoCo het in de daaropvolgend periode moeilijk. Via weer Morrison kwam Swift gevaarlijk door met een flinke kans die in de 59e minuut niet in een doelpunt werd omgezet. Kevin Patijn werd vervolgens gewisseld voor Hakan Tokul die links in de aanval werd gepositioneerd. Jesse Wielinga nam de backpositie van Kevin over.
Mark Smit bracht vervolgens in de 72e minuut prima redding en ook enkele minuten later kon Swift uit een scrimmage met meerdere schietkansen niet scoren. Het geloof op een goed resultaat nam bij Swift verder af en gaf SteDoCo aanleiding om de controle over de wedstrijd terug te pakken. Met als resultaat een overwinning die drie belangrijke punten opleverde. En daar gaat het in deze fase van de competitie om! Het is überhaupt een zware competitie. Noordwijk steekt er bovenuit maar over de hele competitie gezien kan iedereen van elkaar winnen. Voor nu  hoeft het even niet mooi te zijn, als er maar gewonnen wordt. Zeker met het zware programma van SteDoCo in de komende weken.
Om te beginnen komende zaterdag met de topper thuis tegen Ter Leede. Een geduchte tegenstander, die met een wedstrijd meer gespeeld, op 3 punten van SteDoCo op de 2e plaats staat.

Alle ingredienten voor een mooie wedstrijd zijn voorhanden. Aanvang wedstrijd 14.30 uur.