SteDoCo komt in een saaie wedstrijd niet verder dan een gelijkspel

Assist: Kevin Patijn

Mannen, 1, Hoofdklasse A

31 maart 2018 14:45

Opstelling SteDoCo 1

SteDoCo speelde op een bijveld tegen de zaterdagtak van AFC een sfeerloze  wedstrijd en wist daar slechts 1 punt aan over te houden.

In de eerste helft waren de gasten dominant, maar konden dat niet in doelpunten omzetten. AFC beperkte zich tot verdedigen en wist met snelle counters toch nog wel gevaarlijk te worden. Na een kwartier spelen had een kopbal van Remco Buist een beter lot verdiend. Zijn inzet ketste via de binnenkant van de paal weer het veld in. Vlak voor de rust scoorde AFC, maar het doelpunt werd wegens hands afgekeurd.

Na de rust kwam Jay Jay Meierdres niet meer terug op het veld, hij was vervangen door de weer herstelde Rensy Barradas. In dit tweede deel gebeurde er wel wat meer. Een kopbal van Jordey van Dam werd gekeerd door de deze middag goed op dreef zijnde keeper Jort Berghuis en aan de andere kant trof AFC de lat. Zo’n 10 minuten na de rust kwam AFC op voorsprong: Een ver en diagonaal schot van Mauritsio Helstone, wat onderweg ook nog werd getoucheerd, trof doel en bepaalde de stand op 1-0. Vijf minuten later kreeg Jordey van Dam een kopkans voor open doel, maar de bal ging naast. Snel daarna bereikte Kevin Patijn met een gave voorzet Remco Buist. Zijn kopbal betekende 1-1. SteDoCo gooide er aanvallend nog een schepje bovenop. Zo kreeg Jordey van Dam oog in oog met de keeper een kans  op de winnende treffer, maar hij schoot de bal recht tegen zijn opponent aan. Door enige paniek in de achterhoede van de gastheren schoot een AFC-speler bijna in zijn eigen doel. Echter, de bal werd door de keeper gekeerd.

Door dit puntenverlies is SteDoCo naar de vierde plaats gezakt. Hoek, wat nu op de derde plaats staat, won namelijk wel.

Volgende week wordt de uitwedstrijd tegen Swift  gespeeld, aanvang 14.30 uur.