Mannen, 1, Hoofdklasse A

24 maart 2018 14:30

I. Virancikli

Opstelling

In de eerste helft was Rijnvogels de iets betere ploeg, maar scoorde SteDoCo in de 35e minuut de 1-0. In de tweede helft kreeg SteDoCo meer ruimte en ging het beter voetballen, wat leidde tot een handvol grote kansen. Omdat geeneen kans verzilverd werd, bleef het tot de laatste seconde spannend, mede door de gevaarlijke counters van Rijnvogels.

Weer Jordey van Dam

Coach Adelaar, die deze week zijn vertrek aan het einde van het seizoen aankondigde, ruimde deze keer op het middenveld een plaats in voor Gino Boers. Verder koos hij in de aanval voor middenvelder Remco Buist als diep aanspeelpunt. En het waren juiste deze twee heren die in de 35e minuut aan de basis stonden voor de 1-0. Gino speelde de bal naar Remco, die met een subtiel en subliem hakje (!) de ééntwee zocht en vond met Gino. Deze gaf een goede voorzet op Jordey van Dam, die, slim vrijstaand, zijn 16e competitietreffer kon binnenglijden. In de slotminuut van de eerste helft had Jordey de 2-0 nog op de schoen, maar hij zag zijn inzet gekeerd door doelman Verkerk. Dat was jammer, want met 2-0 ga je iets lekkerder aan de thee, dan met 1-0.

Blessure

Na nog geen tien minuten in de tweede helft kreeg SteDoCo een tegenvaller te verwerken. De altijd goed spelende Wesley Pollemans moest na een forse schouderduw van Romano van der Stoep met een bovenbeenblessure het veld verlaten. Gelukkig hebben we dan nog altijd Kevin Patijn achter de hand, dus van een echte verzwakking kan je in dit geval niet spreken. Kevin ging op z’n favoriete linksbackpositie spelen en Bryan Jongeneel schoof door naar rechts waar hij samen met Luke Molkenboer  het verdedigingscentrum vormde. Het voorval (de onbestrafte vermeende overtreding) kostte aanvoerder Hayri Pinarci trouwens geel, vanwege aanhoudende protesten bij scheidsrechter Virnacikli.

Meer ruimte, meer kansen

De tweede helft gaf een iets ander beeld dan de eerste helft. Rijnvogels bracht aan het begin de gevaarlijke en tot ver buiten de bollenstreek bekende aanvaller Jaap van Duijn binnen de lijnen voor verdediger Ampong, die geblesseerd in de kleedkamer moest achterblijven. SteDoCo kreeg dan ook wat meer ruimte om te voetballen en kreeg een ruim aantal kansen via onder andere Remco (kopkans), Chris Boom (mislukte omhaal) en JayJay Meierdres (kon net niet bij de bal). De grootste kans was wel voor Jordey die in de 73e minuut alleen op de keeper af kon gaan. Normaalgesproken zou Jordey de bal met een mooie boog om de keeper heen krullen en juichend de felicitaties in ontvangst nemen, maar helaas schoot hij de bal in de handen van de keeper. Het bleef hierdoor nog steeds 1-0 en nog twintig minuten spannend. Rijnvogels had intussen zijn gehele voorhoede vervangen en loerde op de counter, die niet ongevaarlijk was, want die lange ballen kunnen zomaar verkeerd vallen (of goed, het is maar vanuit wiens standpunt je het bekijkt). De verdediging speelde echter vrijwel foutloos, waarbij ook de goede aanvallende acties van rechtsback Chris niet onvermeld mogen blijven. Wat zonde dat ook hij ons gaat verlaten.

Spannend

De moegestreden Remco werd zeven minuten voor tijd nog vervangen door vers bloed Morris van den Brink, die helaas ook niet de 2-0 op het bord kon zetten. Een speciale vermelding in dit verslag verdient middenvelder Jesse Wielinga, die in de tweede helft wat dieper en aanvallender ging spelen. Onvermoeibaar rende hij de gehele wedstrijd de benen uit z’n lijf en was hij de motor en aanjager van het team. Wat mooi dat Jesse ook volgende seizoen in het roodzwart te bewonderen is. Terug naar (het eind van) de wedstrijd: Scheidsrechter Virnacikli telde maar liefst vier minuten blessuretijd bij en die kropen tergend langzaam voorbij. Het spel golfde op en neer en het bleef spannend of we die minieme voorsprong vast konden houden. Gelukkig kwam daar dan eindelijk het verlossende eindsignaal en konden we met een goed gevoel de kleedkamer en kantine opzoeken, niet alleen vanwege de drie punten, maar zeker ook vanwege het vertoonde spel en de strijdlust in met name de tweede helft. Nu de kansen nog verzilveren en we kunnen iedere ploeg verslaan. Hopelijk gebeurt dat volgende week in Amsterdam tegen AFC, aftrap 14:45 uur.