Zakelijke overwinning SteDoCo op Zwaluwen

Zwaluwen

Mannen, 1, Hoofdklasse A

5 mei 2018 14:30

Opstelling

Onder warme omstandigheden pakte SteDoCo zaterdag een zakelijke overwinning op Zwaluwen. Over de hele wedstrijd gezien was SteDoCo de bovenliggende partij. In de eerste helft speelde SteDoCo op de helft van de tegenstander wat na 45 minuten resulteerde in een verdiende 2-0 voorsprong. De tweede helft was wat plichtmatig. SteDoCo hoefde niet zo nodig en liet het aan Zwaluwen zonder dat de mannen uit Vlaardingen gevaarlijk waren. En wanneer dat een enkele keer wel het geval was dan bracht Mark Smith redding. Alles bij elkaar een overwinning die noodzakelijk was om drie punten aan het totaal toe te voegen, met als resultaat dat SteDoCo in de race blijft voor nacompetitie.

SteDoCo startte zonder de grieperige Gino Boers in de basisopstelling. Hierdoor zakte Remco Buist een linie en vormden Hakan Tokul en Jay Jay Meierdres de aanval. SteDoCo begon voortvarend met in de 2e minuut al een vlammend schot met links van Jordey van Dam. Echter daaraan voorafgaand was Zwaluwen vanaf rechts ook gevaarlijk voor de goal van SteDoCo gekomen. De openingsgoal volgende niet veel later want de bal lag in de 7e minuut al in het netje. En daar was Zwaluwen het niet mee eens. Remco Buist kreeg de bal aangespeeld waarop de vlag van de assistent-scheidsrechter omhoog ging. Scheidsrechter Shukrula liet echter gedecideerd  doorspelen omdat de bal vooraf door een speler van Zwaluwen was getoucheerd waardoor buitenspel schijnbaar werd opgeheven. Zwaluwen boos, een vlaggende assistent overruled en SteDoCo op voorsprong want Buist schoot de bal beheerst binnen. Vervolgens was het alleen SteDoCo die het spel maakte. Vanuit een situatie dat er niet veel kansen werden gecreëerd. Noemenswaardig waren de doelpogingen van de altijd sleurende Remco Buist, vanaf rechts net voorlangs en vanuit een vloeiende aanval een subliem schot van de opkomende Luuk Molkenboer die met rechts de lat raakte. En deed Zwaluwen nog wat terug? Een enkele keer want de mannen uit Vlaardingen konden aanvallend geen vuist maken want SteDoCo stond achterin geconcentreerd te verdedigen. De enige kans werd vakkundig gepareerd door Mark Smith. Een vlammend schot werd op ideale hoogte vanaf een 10 meter op Smith geschoten. Zoals hij zelf na afloop zei een heerlijk balletje om met twee vuisten redding te brengen.

De 2-0 viel in de 32e minuut. Vanuit een breedtepass van Jordey van Dam tikte Jesse Wielinga technisch goed bekeken de bal langs de keeper van Zwaluwen, Mario Nijgh. En met de stand van 2-0 werden de kleedkamers voor de rust opgezocht.

De tweede helft bracht een iets anders beeld. Zwaluwen bracht aanvallend meer waarbij SteDoCo vanuit de omschakeling ging spelen. Daarbij werd de hardwerkende Hakan Tokul veelal gezocht. Zeker bij de supporters achter het doel van Zwaluwen kreeg hij met regelmaat de handen op elkaar. Het zat hem daarbij ook niet mee. Overigens vanuit de situatie dat hij ook verdedigend niet verzaakte. Eerst via een vlammend schot vanaf links die door de keeper werd gered. En even later via een bal die vanuit een vrije trap door Hakan op de lat werd getikt. En zo bleef het 2-0 want er werd niet meer gescoord. De mogelijkheden hiertoe waren wel aanwezig. Remco Buist tikte technisch goed de bal over de keeper maar ook nu bracht de lat redding voor Zwaluwen. Jordey van Dam kwam bij de tweede paal een teenlengte tekort om een balletje in te tikken en dezelfde Van Dam miste uiteindelijk nog een strafschop doordat keeper Nijgh in de goede hoek lag.  En stond daar nog een kans van Zwaluwen tegenover? Ja, eentje en wel in de 79e minuut toen wederom Mark Smith redding bracht op een leep steekbal van Zwaluwen.

En zo kwam deze wedstrijd onder leiding van de prima fluitende scheidsrechter Shukrula tot een einde.  Door een ingelaste drinkpauze iets later dan gepland maar verder met een overwinning die drie punten toevoegt aan het totaal van SteDoCo. En daar was het deze middag om begonnen.

Volgende  week weer een thuiswedstrijd, en eentje om naar uit te kijken. SV Hoek komt op bezoek en ook deze ploeg is in de race voor een plaats in de nacompetitie. Is het niet via de 3e plaats op de ranking dan is het via het winnen van de 3e periode. En dat is waar SteDoCo ook aanspraak op maakt. Dus op voorhand alle ingrediënten voorhanden voor een mooi topwedstrijd. Aanvang 14.30 uur.