10 maart 2018 14:30

Scheidsrechter

Boringa, J.S.

Onbekend

SteDoCo speelde weliswaar een matige wedstrijd, maar de 3 punten, die nodig waren om in de race te blijven voor nacompetitie, konden wel worden bijgeschreven. In de eerste helft waren de bezoekers de toonaangevende partij en werd er verzuimd ruimer afstand te nemen, maar eerlijk gezegd verdiende een geconcentreerd spelend Rijsoord in de tweede helft een doelpunt en dus een puntendeling. SteDoCo oogde, zoals de laatste weken wel meer gebeurde, in dit tweede deel een weinig gemotiveerde ploeg en mocht daarom ook blij zijn met deze magere overwinning. Omdat zowel Achilles Veen, als Hoek  een overwinning boekten, was deze zege een extra belangrijke.

SteDoCo begon deze keer met Chris Boom, Luke Molkenboer en Joran Schröder in de basis. Echter, laatst genoemde raakte reeds na 4 minuten dusdanig geblesseerd, dat hij zich moest laten vervangen. Morris van den Brink kwam voor hem in het veld. Zoals werd verwacht, nam Rijsoord een verdedigende houding aan en was het SteDoCo, dat de toon aangaf. Al snel bereikte Wesley Pollemans met een gave pass Joran Schröder, die vervolgens Jordey van Dam op maat bediende. Laatst genoemde miste echter een uitgelezen kans om op voorsprong te komen. SteDoCo bleef aanvallen en kreeg een aantal kansen. Na 20 minuten zag Jordey van Dam zijn schot naast gaan en even later kon Morris van den Brink keeper Micheal Bekkers niet verschalken. Ook een schot van Jay Jay Meierdres gaf geen resultaat. In de 40e minuut kwam dan eindelijk de verdiende voorsprong. Uit een corner van Jordey van Dam kon Chris Boom, met moeite koppend, de bal richting het doel brengen, waar Jay Jay Meierdres klaar stond om het laatste zetje te geven: 0-1. SteDoCo aasde vervolgens op 0-2, maar dat wilde niet lukken, ondanks een laag schot van Morris van den Brink, dat werd gestopt door de keeper, en een bal op de lat van Remco Buist.

Na de thee een ander wedstrijdbeeld: Rijsoord kwam sterk uit de kleedkamer en maakte het de tegenstander met een gezonde agressie regelmatig moeilijk. SteDoCo had daar niet echt een antwoord op en kwam daardoor veelvuldig in de problemen. Een scrimmage in het strafschopgebied van SteDoCo zorgde voor enige paniek, maar liep uiteindelijk op niets uit en Khalid Rahli, kon, vrij voor keeper Mark Smith, de gelijkmaker aantekenen. Zijn schot ging echter over. Desondanks trachtte SteDoCo de magere voorsprong uit te breiden en Morris van den Brink kreeg daar de gelegenheid voor: Met een goede actie speelde hij zich vrij en lag de weg naar het doel open. Echter, op 20 meter daar vandaan werd hij ten val gebracht. De vrije trap, die daarop volgde, werd door de keeper gestopt. Rijsoord werd sterker en de gelijkmaker zat er aan te komen. Daar kreeg de thuisclub alle gelegenheid voor: Zepp Jacobs zag zijn schot hoog over gaan, Khalid Rahli schoot naast en  invaller Michael van Gool kopte naast. Laatst genoemde loste ook nog een schot, waarbij een aantal spelers werden geraakt. Dat daar een handsbal van een SteDoCo speler werd geclaimd lag voor de hand, maar scheidsrechter Boringa, die vlakbij de situatie stond, wuifde dit weg. Uit een vrije trap van Jordey van Dam kopte Remco Buist nog naast en dat was tevens het laatste aanvallende wapenfeit van SteDoCo. Vlak voor het eindsignaal kreeg Rijsoord middels Khalid Rahli een uitgelezen kans op de gelijkmaker. Zijn lage voorzet werd echter door iedereen gemist.