Scheidsrechter

B.R. Annegarn

Onbekend

Opstelling

Het was koud in Hoornaar afgelopen zaterdag. Vaak komt de wind uit het westen, waardoor je op de tribune uit de wind kan genieten (of niet) van het vertoonde spel op ons mooie kunstgras. Dit keer was er een snijdende oostenwind die er voor zorgde dat er meer mensen langs de lijn (in het zonnetje) stonden, dan dat er op de tribune zaten. Al met al viel de publieke belangstelling, waarschijnlijk door het koude weer, iets tegen. Wel werd een supporter van het Zeeuwse Hoek gesignaleerd, compleet met supportersmuts en Zeeuws dialect. Deze man had de pech dat “zijn” wedstrijd (Smitshoek-Hoek) op een vrij laat moment afgelast was en zodoende raakte hij in Hoornaar verzeild. Hij zag een leuke wedstrijd waarin tot het einde toe één van beide ploegen met de winst aan de haal had kunnen gaan, maar uiteindelijk ontbrak de scherpte en het beetje geluk, zodat vooral SteDoCo na ruim 90 minuten teleurgesteld het veld verliet met slechts één punt in de tas.

Topscorer

Het was eigenlijk meteen duidelijk dat ’s Gravenzande niet naar Hoornaar was gekomen om zich in te graven, waardoor het een open wedstrijd werd met kansen aan beide zijden. SteDoCo was na tien minuten al succesvol door een doelpunt van clubtopscorer Jordey van Dam die zijn seizoenstotaal in de competitie naar 15 bracht. Gino Boers stuurde Rensy Barradas de diepte in, die zette vanaf de achterlijn de bal voor (of eigenlijk terug) en terwijl de verdedigers nog met hun sprint richting doel bezig waren en voluit in de ankers moesten, kon de vrijstaande van Dam met links beheerst in schieten. We gaan de naar Heinenoord vertrekkende middenvelder volgend seizoen nog missen.

Wissels

’s Gravenzande zette druk en dat resulteerde in de 21e minuut na een vloeiende aanval in de 1-1 door Twan van Meerten, die uit de rug van Gino Boers kon weglopen.  Tot de rust waren er nog kansen over en weer, waarbij de eerlijkheid gebiedt te zeggen, dat de grootste wel voor ’s Gravenzande waren.  Er moest iets veranderen bij SteDoCo en coach Adelaar bracht Joran Schröder en Kevin Patijn in. Joran verving Morris van den Brink, die op een bepaald moment de kritiek van coach en medespelers kreeg dat ie sneller moest handelen en ook in deze wedstrijd geen potten kon breken. Die potten mogen trouwens heel blijven, als Morris maar weer zijn doelpuntjes, zoals hij ze in de eerste seizoenshelft maakte, mee kan pikken. Kevin verving Gino Boers, waardoor Jesse Wielinga aan de linkerkant op z’n geliefde middenveld mocht acteren.

Brancard

SteDoCo kwam in de 57e minuut een beetje gelukkig op 2-1 door een prachtig eigen doelpunt van verdediger Ruben de Groot, die zijn eigen doelman met een fraaie boogbal verschalkte, waarmee hij solliciteert naar de spitspositie in de volgende wedstrijd van ‘s Gravenzande. Lang konden we er echter niet van genieten, want vier minuten later al ontsnapte Frank Broos aan Wesley Pollemans en schoof de bal beheerst langs Mark Smith. Kort daarop mocht Chris Boom de plaats van Roy Weber innemen. In de 74e minuut lag het spel een minuut of 7 stil vanwege een schouder- of armblessure van doelpuntenmaker van Meerten, die ongelukkig ten val kwam na een overtreding van Jordey. Hij moest met de brancard van het veld gedragen worden.

Kansen

In het laatste kwartier kon de wedstrijd twee kanten op. Terwijl de klok op 90 bleef staan en de (lange) blessuretijd verstreek schreeuwden de uitsupporters, blij als ze waren met dit punt, om het eindsignaal, wisselde trainer Richard Elzinga nog een keer om tijd te rekken, maar de spelers van ’s Gravenzande gingen nog zeker voor de winst, met kansen voor Westhoff en Broos, waardoor Elzinga z’n laatste wissel toch maar weer z’n winterjas aan liet trekken en naar de bank terugstuurde. Aan SteDoCo-kant waren er kansen voor Schröder en de behendige Barradas, waarbij deze laatste weer prachtige acties liet zien, maar ongelukkig in de afwerking was.

Met dit teleurstellende gelijkspel raakt SteDoCo verder achterop bij Noordwijk en Ter Leede en moet het er alles aan doen om onder andere Achilles Veen en Hoek achter zich te houden. Daar zijn nog tien wedstrijden voor, te beginnen op 10 maart uit tegen Rijsoord. Volgende week spelen we thuis een oefenwedstrijd tegen SC Genemuiden, trotse koploper in de Hoofdklasse B.