1 - 1

Mannen, 1, Hoofdklasse A

17 februari 2018 14:30

Opstelling SteDoCo 1

SteDoCo en Achilles Veen waren er, gezien hun plaats op de ranglijst, alles aan gelegen om een driepunter te behalen. Uiteindelijk kwam het er niet van en daar konden beide ploegen vrede mee hebben. Achilles Veen, omdat zij de laatste 20 minuten met 10 man de wedstrijd moest uitspelen en SteDoCo omdat zij, ondanks een veldoverwicht gedurende een groot gedeelte van de wedstrijd , zelf moeite had met scoren en bovendien veel aandacht moest schenken aan de messcherpe counters van de tegenstander.

Van het gebruikelijke aftasten kwam nauwelijks iets, omdat Achilles Veen al na 3 minuten op voorsprong kwam. Bij een aanval van de thuisclub zette Wesley Pollemans een omhaal in om de bal te "ruimen". Echter, op dat moment stapte de razendsnelle Brian Peters voor Wesley en kon deze hem niet meer ontwijken. Verbazing bij zowel de spelers, als bij het publiek toen scheidsrechter Schaper een penalty gaf. Goaltjesdief Sen Aerts schoot vervolgens feilloos in: 1-0. Dit cadeautje zette Achilles Veen vervolgens in een riante positie, want hun geliefde spelletje “verdedigen en loeren op de counter” werd hen in de schoot geworpen. SteDoCo zette druk, maar kon, ondanks haar goede spel, niet echt gevaarlijk worden. Ook niet nadat aanvoerder en pechvogel Bas van Loon het veld moest verlaten wegens, naar het zich liet aanzien, ernstige knieproblemen. Sterker nog, de thuisploeg was dicht bij een doelpunt toen bij een goed opgezette counter via Toby Tan, Sen Aerts ineens 2-0 inschoot. Maar, gelukkig voor SteDoCo, had de  scherp oplettende assistent scheidsrechter buitenspel geconstateerd. Niet snel daarna werd Morris van den Brink, bij een uitgelezen kans op de gelijkmaker, in zijn rug gelopen. Daar, waar iedereen aan een penalty dacht, wuifde de scheidsrechter deze actie weg. Ook een goede kopbal van Rensy Barradas trof, mede dankzij keeper Jamil Kools, geen doel. Zoals al eerder is gebeurd, gebeurde nu weer: Een door Jordey van Dam genomen verre vrije trap belandde op maat bij Wesley Pollemans, die vervolgens keurig diagonaal inschoot: 1-1. Hiermee kwam de rust.

Na de pauze trachtte SteDoCo met druk de overwinning toch nog naar zich toe te trekken, maar gaandeweg verdween de overtuiging, terwijl Achilles Veen al counterend steeds gevaarlijker werd. Het was dan ook mede te danken aan keeper Mark Smith, dat de thuisclub niet op voorsprong kwam. Met nog zo’n 20 minuten op de klok beging Ayden Kuypers een overtreding op Gino Boers, wat hem z’n 2e gele kaart opleverde, dus gevolgd door rood. Uit deze numerieke meerderheid kon SteDoCo jammer genoeg geen voordeel halen. Met de klok op 90 minuten kreeg Jordey van Dam nog een goede gelegenheid om van afstand uit te halen, maar de bal ging net naast het doel.

Door op sportpark De Hanen Weide een remise te behalen, zakten zowel SteDoCo, als Achilles Veen een plaats op de ranglijst, namelijk naar de 3e, resp. 5e. Ter Leede en Hoek wonnen namelijk wel hun wedstrijd, zodat zij inmiddels de 2e resp. de 4e  plaats hebben ingenomen. Ook Noordwijk won en blijft dus fier aan kop.

Volgende week wordt de thuiswedstrijd tegen FC ’s-Gravenzande gespeeld, aanvang 14.30 uur.