88'

Mannen, 1, Hoofdklasse A

3 februari 2018 14:30

Opstelling

Op een guur sportcomplex aan de Groeneweg pakte SteDoCo de verdiende overwinning op Smitshoek. Na een 1-0 ruststand stond er bij het eindsignaal van scheidrechter Timmer 3-1 op het scorebord. Een terechte overwinning. Voor een aantrekkelijke wedstrijd heb je echter twee ploegen nodig die voor de winst willen gaan. Smitshoek kwam echter vandaag naar Hoornaar om niet te verliezen waardoor het vrij eenzijdig werd. Het initiatief lag bij SteDoCo terwijl Smitshoek loerde op de counter. In het laatste deel van de wedstrijd, nadat Smitshoek de strafschop in de 78e minuut had benut, trachtte de ploeg uit Barendrecht het initiatief alsnog naar zich toe te trekken. Jay Jay Meierdres gooide echter in de 88e minuut met een weergaloze goal de wedstrijd in het slot. Wedstrijd gespeeld, overwinning op zak en het advies om het prachtige doelpunt van Jay Jay nog eens te bekijken op SteDoCo TV.

SteDoCo startte tegen Smitshoek met de van een studiereis teruggekeerde Jesse Wielinga op de linksbackpositie. Polllemans en Jongeneel vormden weer het stabiele centrum en Roy Weber nam de rechtsbackpositie in. Beide backs hadden door de verdedigende opstelling van Smitshoek geen directe tegenstander en konden zich dan ook volop met de aanval bemoeien. De aanvallende intenties zorgden er in de 8e minuut al voor dat Morris van de Brink net naast schoot uit een lage voorzet van Rensy Barradas. Barradas was deze wedstrijd overigens zeer actief. Het geluk ontbrak hem daarbij om zelf ook nog een doelpuntje mee te pakken. Met zijn linkerbeen verdwenen verschillende doelpogingen net naast de verkeerde kant van de doelpaal.
In de 25e minuut was het Jordey van Dam die de score opende door de rebound te benutten. Rensy Baradas kreeg de bal vanaf de linkerzijde van het stafschopgebied teruggelegd en nam gelijk keeper Van de Wijngaart onder vuur. Van de Wijngaart liet de bal echter los waarna Jordey van Dam er als de kippen bij was om de bal tegen de touwen te jagen. 1-0 en een verdiende voorsprong. In de 32e minuut was het wederom een voorzet van Barradas die tegendraads door Jordey van Dam werd ingekopt. Nu viel de bal tergend langzaam naast de verkeerde kant van de paal zodat de tussenstand van 1-0 tot aan de rust niet veranderde.

De 2e helft was qua wedstrijdbeeld niet veel anders. SteDoCo zocht de aanval en was op zoek naar de 2-0. En die kwam uiteindelijk in de 72e minuut. Jesse Wielinga speelde de volledig vrijstaande Van Dam net buiten het strafschopgebied aan. Links aannemen en met rechts uithalen en tegen de onderkant van de lat er in. 2-0 en de 14e van het seizoen prima afgemaakt! Tekenend was echter het feit dat Smitshoek net daarvoor de eerste kans van de wedstrijd onbenut liet. Via korte combinaties kwam Mathijs Tabbers alleen voor Mark Smith te staan. Tabbers schoof de bal echter links naast het doel waarbij Smith overigens in de goede hoek lag. Het tegendoelpunt van Smitshoek viel in 78e minuut. Bij een corner werd door Remco Buist het gevecht met zijn tegenstander aangegaan. Bij het nodige duw- en trekwerk kwam zijn tegenstander ten val waarna de scheidrechter gedecideerd naar de penaltystip wees. Erwin Bravenboer schoot dit buitenkansje onberispelijk in, 2-1.  De resterende minuten werden vervolgens toch nog spannend met als hoogtepunt de redding van Mark Smith die zich moest strekken om de gelijkmaker te voorkomen. Wederom een belangrijke redding op een belangrijk moment!

Het slotakkoord was echter voor Rensy Barradas en Jay Jay Meierdres. In de 88e minuut pikte Rensy Barradas op de middenlijn de bal op en maakte de versnelling naar het doel van Smitshoek. In de 16e meter lag hij de bal vanaf rechts uitstekend breed op de meegelopen Jay Jay Meierdres die de bal vanachter zijn standbeen langs de keeper joeg. Prachtige aanval, excellent doelpunt en wat mij betreft het hoogtepunt van de middag. Dit zijn de goals waarvoor je naar het voetbal komt. Meestal zie je die in De Kuip of in Nou Camp Barcelona, zaterdagmiddag was het gewoon in Hoornaar aan de Groeneweg.

Komend weekend is er voor SteDoCo geen competitievoetbal maar staat op 6 februari voor de EM-cup de uitwedstrijd tegen Nieuw Lekkerland op het programma. Aanvang 20.00 uur.

De eerstkomende competitiewedstijd wordt in Veen gespeeld. Dan staat om 14.30 uur de derby Achilles Veen tegen SteDoCo geprogrammeerd. Een wedstrijd die alles in zich zal hebben en die u dan ook niet mag missen.