Mannen, 1, Hoofdklasse A

20 januari 2018 14:30

M.L. Germs

Opstelling

Na vorige week de vriendschappelijke wedstrijd met een overtuigende 5-0 overwinning te hebben afgesloten, was het vooraf even spannend hoe de eerste  competitiewedstrijd na de winterstop zou verlopen. In Nootdorp werd maar nipt met 1-2 gewonnen, maar afgelopen zaterdag was er voor SteDoCo geen vuiltje aan de lucht. Vanaf het begin was de thuisploeg de bovenliggende partij en de 5-2 overwinning was dan ook geenszins geflatteerd.

Na de gebruikelijke aftastfase liet SteDoCo duidelijk merken, dat er vanmiddag moest worden gewonnen. Het dominante spel en de mooie aanvallen, die regelmatig op de mat werden gelegd, beloofden veel goeds. Na enige aanvallen, die uiteindelijk op  niets uitliepen, was het na ruim 10 minuten Jordey van Dam, die met zijn schitterende traptechniek een vrije trap vanaf 20 meter feilloos op het hoofd van nieuwkomer Wesley Pollemans legde, wat 1-0 betekede. Nootdorp wist daar weinig tegenover te zetten, alleen een goede actie van Jeffry Flohr, hij speelde met een prachtige beweging 2 man uit, mocht er zijn. Echter, er kwam geen rendement uit. SteDoCo bleef aanvallen, maar ondanks kansen voor Jordey van Dam, Morris van den Brink, na een goede actie van Remco Buist, Rensy Barradas en nogmaals Morris van den Brink, bleef het tot 5 minuten voor de rust steeds maar 1-0. Op dat moment passte de deze wedstrijd goed op dreef zijnde Morris, na een mooie actie, op de volkomen vrijstaande Jesse Wielinga. Vervolgens had laatst genoemde de hoek voor het uitzoeken en met een gericht schot werd 2-0 aangetekend. Door een ongelukkige uitloopactie van keeper Mark Smit en de even later ontstane panieksituatie in de achterhoede, inclusief keeper, had Nootdorp tot 2 keer toe de mogelijkheid om de aansluittreffer te scoren. Dat gebeurde niet en SteDoCo trok opgelucht weer ten aanval. Uit een vrije trap van Jordey van Dam scoorde deze keer Morris van den Brink, ook middels een kopbal: 3-0 en zat SteDoCo, zo net voor rust, op rozen.

Wie had verwacht, dat Nootdorp na de thee zou gaan drukken, kwam bedrogen uit. Sterker nog, SteDoCo bleef de toonaangevende ploeg en bij een aanval, waarbij Remco Buist in de 16 de voorzet gaf, raakte Nootdorpspeler Yannick Blom de bal ongelukkig met de hand. Penalty besliste de goed leidende scheidsrechter Germs. De strafschop werd door Jordey van Dam feilloos benut: 4-0. Vervolgens onstond er een relatief gezapig potje, want Nootdorp had niet de kracht om een vuist te maken en de SteDoCo-spelers waren wellicht al met hun gedachten bij de volgende week te spelen topper tegen Noordwijk. Maar Nootdorp kreeg vervolgens een opleving en binnen 5 minuten stond het door doelpunten van de ingevallen spelers Marclay Manuela en Polino Luiza 4-2. Het SteDoCo-publiek reageerde verbaasd en de Nootdorp-aanhang ging er even goed voor staan/zitten met de gedachte “Wie weet, valt er hier nog wat te halen”. Tot grote opluchting van de thuisclub kon Rensy Barradas, na enige missers in de vijandelijk achterhoede, 5-2 aantekenen en was de wedstrijd gelopen.

Volgende week Noordwijk uit, een aanrader!