1 - 0

Mannen, 1, Hoofdklasse A

16 december 2017 14:30

Opstelling SteDoCo 1

Na het gelijkspel tegen Ter Leede stond zaterdag de uitwedstrijd tegen FC Rijnvogels op het programma. Een geduchte tegenstander, gelet op de twee nederlagen van afgelopen seizoen.  Daar waar een overwinning noodzakelijk was om in het spoor van Noordijk en Ter Leede te blijven, stond na 90 minuten een nederlaag van 1-0 op het scorebord. Jaap van Duijn benutte in de 75e minuut de strafschop. In de resterende minuten drong SteDoCo aan zonder echt gevaarlijk te zijn. FC Rijnvogels counterde er echter lustig op los en liet de mogelijkheden voorbij gaan om de 2-0 te maken. Na een redelijke eerste helft van SteDoCo was het dus Rijnvogels dat op karakter met de drie punten aan de haal ging.

SteDoCo startte met Remco Buist op de positie van de niet inzetbare centrale verdediger Shelton Martis. De positie van Remco op het middenveld werd overgenomen door Hayri Pinarci. Kevin Patijn begon op de bank waarbij de linksbackpositie door Jesse Wielinga werd ingenomen. Dit terwijl Rensy Barradas aan de linkerzijde de aanval zocht.

Ondanks de eerste 10 minuten, waar SteDoCo even zoekende was omdat Rijnvogels scherp begonnen, had SteDoCo qua balbezit de overhand zonder echt gevaarlijk te worden. FC Rijnvogels loerde daarbij op de counter. Via de nodige crosspasses trachtte Rijnvogels de buitenspelers te vinden. Verdedigend stond het bij SteDoCo goed, kort op de tegenstander zodat Rijnvogels tot weinig echte kansen kwam. SteDoCo stelde daar echter in aanvallend opzicht ook weinig tegenover. Echte kansen werden niet gecreëerd, ondanks wat schoten van afstand van Joran Schroder en Jordey van Dam. Noemenswaardig daarbij was de redding van Mark Smith die zijn lichaam er prima voorgooide en daarmee de openingstreffer voor de thuisclub voorkwam. Alles bij elkaar gingen beide ploegen terecht met een gelijke stand de rust in.

De tweede helft verliep in eerste instantie niet veel anders dan de eerste helft. SteDoCo meer dreigend door meer balbezit. Ook nu beperkte de kansen zich met name tot enkele afstandsschoten. Echter het vizier stond niet doelgericht en wanneer dat wel zo was dan stond keeper Verkerk zeer gecontroleerd in de weg. Aanvallend nam FC Rijnvogels echter steeds vaker het heft in eigen hand. SteDoCo gaf op het middenveld en in de verdediging steeds meer ruimte weg wat met name voor Jaap van Duijn aanleiding gaf om zich nadrukkelijker met de aanvallen te bemoeien. Met zijn rechterbeen leverde hij de nodige voorzetten af. Overigens zonder dat er gescoord werd want steeds lag of stond er een Hoornaarse speler in de weg. Daarnaast schoot Ivaillo Staal te gretig in nadat Jaap van Duijn de bal panklaar had neergelegd. Tot aan de 74e minuut. Wederom werd Jaap van Duijn gelanceerd en werd aan de linkerzijde van het strafschop gebied door Remco Buist ten val gebracht. Heel kort weifelde de scheidsrechter maar wees vervolgens gedecideerd naar de penaltystip. Strafschop voor Rijnvogels! Van Duijn ging er zelf achter staan en schoot de bal onberispelijk in de linker bovenhoek. Onhoudbaar voor Mark Smith die wel naar de goede hoek ging. In het kwartiertje dat nog volgende zocht SteDoCo de aanval. Jair Balrak kwam er in voor  Morris van den Brink maar ook hij kon de wedstrijd niet meer doen kantelen. Opportunistisch werd de lange bal gehanteerd zonder dat daarmee één van de aanvallers werd gevonden. FC Rijnvogels had in deze periode ook de wedstrijd in het slot kunnen gooien. Jim Havenaar schoot de bal rakelings over en keeper Mark Smith pikte attent buiten de zestien de bal af van de voet van een Rijnvogels aanvaller.
Zonder noemswaardigheden floot scheidsrechter Jobse uiteindelijk voor het einde van de wedstrijd. Overall gezien een terechte overwinning voor FC Rijnvogels.

Dit resultaat brengt SteDoCo - halverwege de competitie - op zes punten van koploper Noordwijk. Daartussen staat Ter Leede op 2 punten achterstand van de koploper.
De winterstop doet nu zijn intreden waarna de focus komt te liggen op de tweede seizoenshelft.

Op 20 januari 2018 staat de eerste competitiewedstrijd van het nieuwejaar op het programma, thuis tegen Nootdorp.

Rest mij alle lezers prettige feestdagen en een gezond en sportief 2018 toe te wensen.