67'

Mannen, 1, Hoofdklasse A

9 december 2017 14:30

Opstelling SteDoCo 1

Door met 1-1 gelijk te spelen liepen beide ploegen 1 punt in op het van ’s Gravenzande verliezende Noordwijk. Deze stand kwam voort uit 2 ongelukkige momenten. In de eerste helft was dat een handsbal binnen de 16 van Ter Leeden’s  Ben van der Lans, waardoor Jordey van Dam via de toegekende penalty 0-1 kon scoren en in de tweede helft was dat een ongelukkige samenloop, waarbij SteDoCo’s Chris Boom in eigen doel kopte.

Beide ploegen begonnen voortvarend, waarbij het SteDoCo was, dat meestal domineerde. Er waren mogelijkheden voor Morris van den Brink en  Remco Buist, die een mooie combinatie met Rensy Barradas en Morris van den Brink net niet kon verzilveren. Ook Ter Leede liet zich niet onbetuigd. Met name linker spits Marc de Kruijs zorgde met zijn acties voor enig gevaar. Echter, daar kwam weinig tot geen rendement uit. De mooiste kans was na een half uur spelen voor Jordey van Dam. Hij ontving een verre kopbal van Chris Boom op maat, maar zijn inzet ging voor open doel naast. Ook Ter Leede miste via Jeffry Bok een kans, zijn schot ging ook naast. Meteen daarna ging SteDoCo weer in de aanval en hierbij ontstond bovengenoemde penalty, die door Jordey  van Dam feilloos werd ingeschoten: 0-1. In de laatste fase voor de rust probeerde Ter Leede wat aan deze stand te doen, maar verder dan een door Mark Smith klemvast gepakt schot kwam men niet. SteDoCo probeerde de score nog uit te breiden, maar ook dat lukte niet, zodat de rust met een, voor SteDoCo dik verdiende, 0-1 stand werd aangevangen.

Uiteraard ging Ter Leede na de pause op zoek naar een doelpunt. Voetballend kwam de ploeg aardig uit de verf, maar het rendement bleef, als het er op aan kwam, uit. Hierin vervulde Shelton Martis een belangrijke rol. Aan de andere kant was SteDoCo gevaarlijker. Goede acties van Rensy Barradas en Joran Schröder en kansen voor Morris van den Brink en Remco Buist ten spijt, bleef de 0-1 op het scorebord. Ook Chris Boom zag zijn kopbal over gaan. Uit een voorzet van de vaak aanspeelbare Jay-Jay Meierdres zag Rensy Barradas eveneens zijn kopbal over het doel verdwijnen. Ruim 20 minuten voor tijd kwam het, voor SteDoCo fatale, moment: Een ogenschijnlijk onschuldige kopbal van Chris Boom, die zomaar over de doelijn verdween: 1-1. Daarna leek SteDoCo enigszins aangeslagen en trok Ter Leede het initiatief steeds meer naar zich toe, waarbij de counters van SteDoCo voor zeker zoveel gevaar zorgden. Er ontspon zich een spannend slot, waarin Rensy Barradas zijn kopbal geen doel zag treffen en waarin een vrije trap van Ter Leede voor paniek in de SteDoCo defensie zorgde. Via keeper Mark, de paal en Chris werd het een corner.

Zo kwam er een einde aan deze sportieve wedstrijd, waarin SteDoCo lange tijd zicht had op een overwinning, maar uiteindelijk slechts één punt uit Sassenheim meenam naar huis.

Volgende week weer een wedstrijd in “De Bollenstreek”, dan tegen het Katwijkse Rijnvogels, aanvang 14.30.