Mannen, 1, Hoofdklasse A

2 december 2017 14:30

Boringa, J.S.

Opstelling

Door met 1-1 gelijk te spelen liep SteDoCo een punt in op het van Hoek verliezende Noordwijk. Echter, Ter Leede maakte geen fout en won van Nootdorp. Hierdoor zijn de Sassenheimers een punt boven SteDoCo gekomen en hebben de clubs dus van plaats gewisseld.

Vooraf had trainer Adelaar, gelet op de mentale veerkracht, getoond in de uitwedstrijd tegen Hoek, goede hoop op een gunstige afloop. Dat leek al snel gestalte te krijgen, want reeds in de 2e minuut werd een goede aanval van achteruit opgezet, waarbij uiteindelijk de inzet van Jay-Jay Meierdres maar ternauwernood door keeper Bogdan Constantin onschadelijk werd gemaakt. Daarna werd het een open wedstrijd, waarin Max van Wakeren na 10 minuten vanaf 30 meter scoorde: 0-1. Dit was een streep door de rekening van de thuisclub, die dan ook de bakens trachtte te verzetten. Echter, in het algemeen had SteDoCo in deze fase niet zoveel in te brengen, als het ging om uitgespeelde kansen. Kortom, Swift had de wedstrijd aardig onder controle. Vlak rust moest Kevin Patijn geblesseerd afhaken en werd hij vervangen door Rensy Baradas. Om die reden ging Jesse Wielinga op de linksbackplaats spelen.

In de tweede helft had SteDoCo wat meer controle over de wedstrijd en werden er, vaak via de goed spelende Rensy Barradas, kansen gecreëerd. Echter, de counters van de gasten bleven optimale aandachht vragen. Zo was er een verre uitloop van keeper Mark Smith nodig om een aanval van de tegenstander te elimineren. Na een uur spelen had SteDoCo een opgelegde mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Een voorzet van Rensy Barradas bereikte de vrij staande Joran Schröder. Voor open doel werd zijn inzet echter door een speler van de lijn gehaald. De tijd ging dringen. Met nog 25 minuten op de klok werd Morris van den Brink gewisseld voor Jair Balrak. Een kwartier voor het einde kwam uiteindelijk de gelijkmaker. Rensy Barradas kwam met een aantal passeerbewegingen op rechts in een goede schietpositie en met een schot, waarbij de bal net voor de keeper nog even opstuitte, schoot hij de 1-1 in de korte hoek binnen. Even later probeerde hij het via de linker kant, maar zijn schot ging naast het doel. SteDoCo rook de overwinning en met Hayri Pinarci voor Remco Buist in de ploeg werd getracht een slotoffensief in te zetten, waarbij de counters van Swift ook niet waren te onderschatten. Echter, verder dan een over het doel verdwenen omhaal van Rensy Barradas kwam men niet.

Zo kwam er een einde aan een sportieve wedstrijd, waarbij de 1-1 uitslag een juiste weergave van de krachtsverhouding gaf.