Mannen, 1, Hoofdklasse A

25 november 2017 14:30

M.L. Germs

Opstelling SteDoCo 1

Door met 3-5 te winnen deed SteDoCo goede zaken in het verre Hoek. De start was veel belovend, want al na 5 minuten kreeg Morris van den Brink de bal op maat aangespeeld van de in de eerste helft goed op dreef zijnde Jay-Jay Meierdres. Daar, waar de meesten, waarschijnlijk ook keeper Jordi de Jonghe, dachten, dat Morris de bal zou voorgeven, prikte hij deze precies tussen de keeper en de paal. De doelman reageerde daardoor te laat en het stond zomaar 0-1. Vervolgens leek er geen vuiltje aan de lucht, want 10 minuten later was het weer Jay-Jay, die de aanzet gaf tot 0-2. Zijn diagonale schot kon de keeper nog maar net verwerken, maar met deze actie kwam de bal voor de voeten van Jordey van Dam, die daarna gemakkelijk kon intikken. 10 Minuten later was het weer Jordey van Dam, die scoorde. Vanaf het middenveld zag hij ineens een vrij veld voor zich en had hij alle tijd om de positie van keeper de Jonghe te beoordelen. Deze stond ver voor zijn doel, waardoor Jordey met een prachtige boogbal de 0-3 op het scorebord kon schieten. Menigeen zal zich toen ook hebben afgevraagd wat er met het eens zo roemruchte Hoek aan de hand was, want op dat moment was de wedstrijd er naar om zomaar een grote overwinning te gaan bewerkstelligen. Echter, naarmate de wedstrijd vorderde kwam de thuisploeg steeds meer in haar spel. Met name Rik Impens diende zich als een gevaarlijke aanvaller aan. Na eerst wat speldenprikken op het doel van Mark Smith te hebben uitgedeeld, waabij deze een paar keer handelend moest optreden, was hij het, die vlak voor rust 1-3 binnen schoot en dat gaf meteen de aanzet tot een kanteling van de wedstrijd.

De rust kwam nog wel met een ruime 1-3 voorsprong, maar meteen in de tweede helft was het duidelijk, dat de spelers van Hoek zich niet zomaar aan de kant liet zetten. Zij namen het initiatief en met een massale druk naar voren moest SteDoCo alle zeilen bijzetten om de thuisploeg van zich af te houden. Daardoor ontstonden er misverstanden en fouten in de achterhoede. Zelfs de tot dan toe solide spelende Shelton Martis wankelde af en toe. En steeds was  Hoek’s nummer 10, Rik Impens, er als de kippen bij.  Na een ongelukkige kopactie van Kevin Patijn, toch ook niet “de eerste de beste” in het team van SteDoCo, om maar even aan te geven, dat de druk echt hoog was, was het diezelfde Impens, die 2-3 kon binnenwerken. Vervolgens werd het een spannende wedstrijd, waarin Hoek de bovenliggende partij was, maar waarin ook SteDoCo zocht naar het  bevrijdende doelpunt. Namens Hoek schoot eerst Bram Leroy de bal op de lat, om vervolgens deze in de rebound in de handen van Mark Smith te zien belanden. Namens SteDoCo schoot Jordey van Dam tegen de kruising en zag Jay-Jay Meierdres de bal voorlangs gaan. Met nog zo’n 20 minuten op de klok leek het SteDoCo toch te gaan lukken om de minimale voorsprong te handhaven, maar, nadat Mark Smith eerst een afstandschot vakkundig over de lat had gewerkt, moest hij toch buigen voor weer Rik Impens. Deze zorgde met een schot van afstand voor 3-3 en toen was de wedstrijd pas echt los. Hoek was in de winning mood en straalde zelfvertrouwen uit, maar SteDoCo wilde zich niet zomaar bij een gelijkspel neerleggen, hoewel bij menigeen de gedachte van “dan maar een punt” leefde. Ook Hoek hinkte waarschijnlijk op 2 gedachten, want het massale offensief ebde enigszins weg. Uiteindelijk was het SteDoCo, dat veerkracht toonde, het initiatief nam en de aanval zocht, wat  lovenswaardig mag worden genoemd. Ook de wedstrijd kreeg hiermee een positieve impuls. In de 85e minuut werden de gasten daarvoor beloond. Een vrije trap op zo’n 25 m, door Bryan Jongeneel op maat neergelegd bij Remco Buist, werd door laatst genoemde diagonaal ingekopt: 3-4. Natuurlijk zette Hoek nog even aan, waardoor er veel ruimte voor SteDoCo kwam. Bij een afgeslagen aanval van de tegenstander belandde de bal op het middenveld bij  Jesse Wielinga, die vervolgens de voor Jay-Jay Meierdes in gevallen Rensey Barradas op maat aanspeelde. De aanname van laatstgenoemde was ook goed, zodat hij zich meteen in een ideale schietpositie kon bewegen. De keeper was kansloos op zijn schot, waardoor de 3-5 een feit was. Hoek was uitgeblust en de wedstrijd was gespeeld.

Samenvattend kan worden gesteld dat deze sportieve wedstrijd, waarin, mede door het scoreverloop, een hoog kijkcijfer werd gehaald, uiteindelijk verdiend door SteDoCo werd gewonnen. Daaraan ligt het goede spel van bijna de gehele eerste helft en de veerkracht en lef van het laatste kwartier aan ten grondslag.

Zaterdag speelt SteDoCo een thuiswedstrijd tegen het Amstedamse Swift. Aanvang14.30