Bradley el Idrissi

Mannen, 1, Hoofdklasse A

18 november 2017 15:00

Opstelling

SteDoCo speelde zaterdag de thuiswedstrijd tegen Jodan Boys. Na een 1-1 ruststand stond na exact 90 minuten 1-3 op het scorebord. Een nederlaag die in de 2e helft vorm kreeg nadat Leona en El Idrissi in de 62e en 66e minuut de 1-3 scoorden. De wedstrijd kende twee gezichten. In de eerste helft een SteDoCo dat constant aan de bal was met een op de counter loerend Jodan Boys. En in de tweede helft een meer dominant spelend Jodan Boys dat weinig op niets achterin weggaf. Op basis van de 2e helft een overwinning van Jodan Boys waar niet veel op af te dingen viel.

SteDoCo startte met de bekende basiself. Shelton Martis stond samen met Bryan Jongeneel centraal in de verdediging en was dus voldoende hersteld van de neusblessure die hij vorige week in het duel tegen Zwaluwen opliep. Op het middenveld en in de voorhoede werden geen personele veranderingen doorgevoerd.

SteDoCo begon de wedstrijd voortvarend door de achterhoede van Jodan Boys met combinatiespel onder druk te zetten. Jodan Boys kon derhalve gelijk aan de bak wat in de 2e minuut gelijk al resulteerde in een gele kaart voor Mark Veerman. De eerste helft leverde echter niet veel kansen voor SteDoCo op. Morris van den Brink was nog het dichtst bij een doelpunt. Daarnaast had Michel Verkaik , de rechtsback van Jodan Boys, het geluk aan zijn zijde door met een verdedigende actie de bal snoeihard over het eigen doel te schieten. Ook hieruit bleek dat SteDoCo Jodan Boys stevig onder druk zette. Ook de 1-0 kwam op deze manier tot stand. Onder druk speelde Enzo Huntink de bal terug naar keeper Mathijs Swaneveld die de bal pardoes onder zijn voet liet door schieten. Derhalve een eigen goal en een 1-0 voorsprong voor SteDoCo. Een verdiende voorsprong want Jodan Boys kwam in aanvallend opzicht niet veel verder dan enkele speldenprikken. De wedstrijd stevende af op een ruststand van 1-0, tot de 44e minuut. Op de achterlijn liet Verkaik zich na een zeer lichte touche van Jesse Wielinga en twee stappen verder vallen. Scheidrechter Fikkert zag er toch een penalty in die in de 45e minuut onberispelijk werd ingeschoten door Levi Marengo.  Niet veel later floot de scheids voor de rust.

De tweede helft kende een ander gezicht. Daar waar SteDoCo in de eerste helft het heft in eigen handen nam was het nu Jodan Boys dat SteDoCo op eigen helft onder druk zette. In de 62e minuut scoorde Leona de 1-2 en werd daarbij geholpen door de mistastende keeper van SteDoCo, Mark Smith. Daarvoor was SteDoCo echter nog dicht bij een voorsprong. De voor Jordey van Dam ingevallen Joran Schröder kreeg via de opkomende Kevin Patijn een halfhoge voorzet die hij met een snoekduik net naast de verkeerde kant van het doel kopte. Jodan Boys dicteerde vervolgens de wedstrijd. Verdedigend werd er door een fysiek sterk blok weinig weggeven. En daarbij kwam Morris van den Brink in de aanval steeds meer op een eiland te staan. Om aanvallend meer ondersteuning aan Van den Brink te geven werd Jesse Wielinga gewisseld voor Rensy Barradas. Echter zonder resultaat, sterker nog in de 66e minuut stond de 1-3 op het scorebord. Hayri Pinarci liet zich de bal simpel ontfutselen en niet veel later schoot de voor Gilliomar Leona ingevallen Bradley el Idrissi de bal onthoudbaar in het dak van het doel. 1-3 en de wedstrijd gespeeld! Jodan Boys speelde vervolgens geconcentreerd de wedstrijd uit, ook omdat SteDoCo niet meer bij machte was om de bakens te verzetten. Noemsenswaardige kansen werden dan ook niet meer gecreëerd en na exact 90 minuten floot scheidrechter Fikkert dan ook voor het einde van de wedstrijd.

Zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Hoek op het programma. De wedstrijd begint om 14.30 uur.