Mannen, 1, Hoofdklasse A

28 oktober 2017 15:00

P.N. van der Burg

Opstelling

Zaterdag boekte SteDoCo de derde overwinning op rij. In een eenzijdige wedstrijd, waar over de hele wedstrijd gezien vooral SteDoCo de aanval zocht en Argon de counter, stond na het laatste fluitsignaal van scheidrechter Van den Burg 3-0 op het scorebord. Een uitslag die vooral in de laatste 10 minuten vorm kreeg en resulteert in de 2e plaats op de ranglijst. En dat met de inhaalwedstrijd tegen Zwaluwen nog in het verschiet. SteDoCo ligt derhalve op koers!

Trainer Frans Adelaar bracht dezelfde formatie in het veld als in de uitwedstrijd tegen Nootdorp. Het centrale duo Martis en Jongeneel werd op de backposities gecompleteerd met Kevin Patijn en Roy Weber. Patijn speelde wederom verdienstelijk maar met name Roy Weber speelde zowel in aanvallend als verdedigend opzicht een goede wedstrijd. Zijn drang naar voren resulteerde in meerdere goede aanvallen waarbij hij zelf verschillende goede voorzetten afleverde. Ook was hij dicht bij een doelpunt.

De eerste 10 minuten stonden voor SteDoCo en Argon in het teken van aftasten waarbij beide teams de aanval zochten. Bij Argon liepen de aanvallen vooral via Younes Ouaali die met zijn loopacties voor de meeste dreiging zorgde. Ook aanvoerder Gerard Aafjes schoof in die fase met regelmaat door naar het middenveld.

Na deze opening was het SteDoCo dat in aanvallend opzicht de overhand had. Vooral over de linkerflank werd gezocht naar de opening om Morris van den Brink en Jordey van Dam in stelling te brengen. Ook werd met regelmaat de diepe bal gehanteerd om Rensy Barradas alleen voor de keeper te zetten. Door attent keeperswerk van Argon werden deze kansen onschadelijk gemaakt. Overigens ontstonden er bij het doel van Argon wat hachelijke momenten doordat de keeper en zijn verdediging elkaar niet altijd goed begrepen. Roy Weber was in deze fase dicht bij een doelpunt. Zelf zette hij de aanval op door Remco Buist in de diepte aan te spelen. De altijd hardwerkende Remco Buist ontving de bal aan de rechterzijde. Buist lag de bal vanaf de achterlijn prima terug op de doorgelopen Weber. Het schot was echter te slap om echt gevaarlijk te zijn. Roy greep naar zijn hoofd want hier had meer in gezeten.

In de 25e minuut was het echter wel raak. Via een aanval over links werd door Rensy Barradas een lage voorzet gegeven, Morris van den Brink hield met een overstapje uitstekend het overzicht, waarna Jordey van Dam het leer vrij eenvoudig tegen het net kon schuiven. Een goal uit het boekje.

In het vervolg van de eerste helft werden door SteDoCo nog enkele kansen gecreëerd maar die werden niet omgezet in goals. Met een 1-0 ruststand werd dan ook de kleedkamer opgezocht. De 2e helft gaf geen ander beeld. Zonder veel echte kansen af te dwingen bleef SteDoCo voetballend gemakkelijk overeind omdat Argon niet bij machte was om voetballend veel af te dwingen. Onder de supporters van SteDoCo leefde echter de vrees dat onverhoopt toch de gelijkmaker zou vallen. En dat terwijl keeper Marc Smith samen met zijn verdediging deed wat hij moest doen. Gewoon de nul houden. En de nul werd gehouden, voor de tweede keer dit seizoen. En daarbij werd de voorsprong ook nog uitgebreid. Daar gingen enkele kansen van SteDoCo aan vooraf. Goede reddingen van de keeper van Argon op o.a. de kopbal van Jordey van Dam en een vrije trap van Bryan Jongeneel zorgde er in eerste instantie voor dat de 1-0 op het scorebord bleef staan.
De 73e minuut was mede bepalend voor de einduitslag. Een diepe bal van Argon resulteerde in een duel tussen Kevin Patijn en Argon-speler Imar Kort. Patijn ging naar de grond en greep naar zijn hoofd. Scheidsrechter Van den Burg greep resoluut naar de rode kaart waarna Kort het veld per direct moest verlaten. Daarbij opgemerkt dat de scheidsrechter een prima wedstrijd floot en tot op dit moment de kaarten op zak hield.

Net als tegen Nootdorp bracht trainer Adelaar aan het einde van de wedstrijd Joran Schröder binnen de lijnen. In de 81e minuut kwam Joran in het veld voor de moegestreden Jordey van Dam. In de 85e minuut resulteerde dit gelijk in een prima loopactie en dito goal. Morris van den Brink nam de bal op snelheid mee richting de 16 meter van Argon. Met een simpele voetbeweging speelde hij de bal op de diepgaande Schröder. Eén keer aannemen om vervolgens met links de 2-0 heerlijke binnen te knallen. Een lekker goal met een mooie ontlading van de speler. Niet veel later resulteerde een actie van Joran bijna in de 0-3. Vanaf de 16 meter draaide hij weg van zijn tegenstander om met rechts net langs de verkeerde kant van de paal te knallen. Persoonlijk telde ik de goal al, maar helaas.

Het slotakkoord was voor Jesse Wielinga. Wielinga had al eerder met een voorzet de lat geschampt. In de 87e minuut schoot Jesse uit de rebound de 3-0 binnen nadat Roy Weber vanaf rechts de bal op doel knalde en daarmee de keeper tot een uiterste redding dwong. De bal kwam alleen voor de voeten van Wielinga die de bal via onderkant lat links in de kruising schoot.

Al met al een goede overwinning die in de eindfase gestalte kreeg. Maar ook de derde overwinning op rij die SteDoCo op een 2e plaats op de ranking brengt. SteDoCo ligt derhalve op koers.

Volgende week brengt het competitieprogramma SteDoCo naar Ridderkerk waar om 14.30 uur wordt aangetreden tegen RVVH. Wederom een tegenstander die gebrand zal zijn om van SteDoCo te winnen. Zeker nadat zaterdag met 0-1 werd gewonnen van Ter Leede.