Mannen, 1, Hoofdklasse A

21 oktober 2017 14:30

M. Jobse

Opstelling SteDoCo 1

De lastige uitwedstrijd tegen Nootdorp werd op de valreep door SteDoCo gewonnen. Na een 1-1 ruststand werd het lichte veld- en kansenoverwicht uiteindelijk vlak voor tijd beloond met de terechte 1-2 door invaller Joran Schröder.

Dezelfde elf

Never change a winning team moet Frans Adelaar gedacht hebben en dus stonden dezelfde elf spelers in het veld als vorige week, toen AFC (za) met 6-1 verpletterd werd. Na een aftastend begin van beide kanten kreeg SteDoCo via Jordey van Dam in korte tijd twee vrije trappen. En als Van Dam achter de bal gaat staan, dan is er een zekere hoopgevende spanning voelbaar bij de SteDoCo-supporters (in grote getale weer aanwezig vandaag), want Van Dam kan de bal zomaar in de bovenhoek krullen. Helaas waren ze deze keer wat minder succesvol, ook omdat Rensy Barradas de bal, die uit een soort kluts na de eerste vrije trap kwam, tegen de keeper schoot. Aan de andere kant kreeg Nootdorp in de 10e minuut een dot van een kans doordat Hayri Pinarci de bal te gemakkelijk voor de voeten van Kevin Cameron legde. Deze snelle spits wist er wel raad mee  maar kwam op weg naar het doel Mark Smith tegen, waardoor de bal over het doel ging. Smith reageerde meteen naar zijn teamgenoten met een gebaar van : koppie erbij houden en rustig blijven.

Geen penalty

In de 14e minuut kreeg Barradas twee kansen kort na elkaar, maar hij kreeg de bal niet (goed) onder controle, onder andere door goed verdedigend werk van Mike Hollenberg. In de 25e minuut werd het aanvallende werk van SteDoCo dan toch beloond. Nadat een vrije trap van Van Dam door keeper Yannic Augustinus met de vuist tot corner werd verwerkt, kwam uit diezelfde corner de 0-1. Barradas bracht de bal in het strafschopgebied en terwijl Shelton Martis net niet bij de bal kon, raakte Morris van den Brink de bal wel en bracht zo de verdiende voorsprong op het scorebord. Het was alweer de vijfde goal in de competitie van de spits. Het laatste kwartier ging Nootdorp op zoek naar de gelijkmaker met onder andere een grote kopkans voor aanvoerder Yannick Blom. SteDoCo wilde met een grotere voorsprong gaan rusten en slaagde daar bijna in. Helaas zag de goed inkomende Roy Weber zijn inzet met buitenkant rechts weliswaar langs de keeper gaan, maar niet langs de terugsprintende Yannick Blom, die de bal met eerst de arm en daarna de rechtervoet tegen kon houden. Ondanks protesten van de roodzwarten, was de overigens verder goedleidende scheidsrechter Jobse, niet van zins een penalty aan SteDoCo te geven. Tsja en dan kan het gebeuren dat de 1-1 valt. Nootdorp drukte er vlak voor rust een slotoffensiefje uit. Maurice Kerkhof kon op rechts voorzetten en Peter Korteling kon werkelijk vrijuit inkoppen en zo stond het op slag van rust weer gelijk. In de allerlaatste seconde van de blessuretijd van de eerste helft had Barradas nog de 1-2 op z’n rechterschoen, maar zijn inzet werd voor de lijn weggekopt door Daley Windhorst, waardoor SteDoCo met een katterig gevoel de kleedkamer op kon zoeken.

Gouden wissel

Meteen na rust had de 1-2 al kunnen vallen, maar in de scrimmage voor het doel van Augustinus misten Van Dam en Buist het beetje geluk om te scoren. Kon Barradas een week eerder op het snelle kunstgrasveld in Hoornaar nog uitgroeien tot de uitblinker, hier in Nootdorp op het zware grasveld had ie het een stuk lastiger. Maar Windhorst en Hollenberg hadden nog hun handen vol aan de snelle linksbuiten, die zijn passes net onderschept zag en een vrije trap net naast zag gaan. Inmiddels had Barradas in aanvallend opzicht (aan de andere kant) gezelschap gekregen van Jay-Jay Meierdres, die Jesse Wielinga had afgelost. In de 74e minuut ging de aanvoerdersband naar Martis, want Pinarci, die niet zijn stempel op de wedstrijd kon drukken, zoals hij dat een week eerder tegen AFC (za) wel kon, mocht het veld verlaten ten faveure van Joran Schröder. Nadat de Hardinxvelder in de 85e minuut dichtbij de 1-2 was via een kopkans en een schot meteen in de rebound, kon hij in de 87e minuut wel juichen (en niet alleen hij) toen de bal na een voorzet van van Dam weggestompt werd door Augustinus en Schröder de bal gericht in de rechterhoek schoot. SteDoCo stond op voorsprong en ging zelfs nog op zoek naar de zekere 1-3. Morris van den Brink had, na een goede voorzet van Meierdres, de bal in de 90e minuut voor het inschieten en kon aan alle spanning een einde maken, maar hij miste van dichtbij. Hierdoor bleef het toch nog spannend, want Nootdorp  werd zo in leven gehouden en geloofde er nog in. In de vier minuten blessuretijd mocht Nootdorp onder andere nog een gevaarlijke vrije trap en een corner nemen, waarbij keeper Augustinus mee naar voren ging voor een laatste krachttoer. Het mocht echter niet meer baten, want scheidsrechter Jobse floot eindelijk af en zo mocht SteDoCo de verdiende drie punten mee naar Hoornaar nemen.

Volgende week treedt de formatie van Adelaar en Lems thuis aan tegen het Mijdrechtse Argon, aanvang 15:00 uur.