Mannen, 1, Hoofdklasse A

30 september 2017 15:00

T. Voncken

Opstelling

Afgelopen zaterdag moest SteDoCo even pas op de plaats maken. Er werd met 0-2 verloren van koploper Noordwijk en daarmee staat het, met 1 wedstrijd minder gespeeld dan de ploegen erboven, op dit moment in de middenmoot.

Aanvallend

Het was vanaf het begin duidelijk dat beide ploegen er een aantrekkelijke, aanvallende pot van wilden maken. Er werd vooruit gevoetbald en het spel ging op en neer (of heen en weer zo u wilt). De ongeveer 375 toeschouwers langs het, door de regen natte veld en op de (droge) tribune, waaronder de geblesseerde Samoender en van Bruggen, zagen vanaf het begin een aanvallend SteDoCo met meteen een kans voor Chris Boom. In de vierde minuut werd Morris van den Brink in het strafschopgebied omvergeduwd door Rob Overvliet. Tegen Rijsoord kregen we in een soortgelijke situatie een strafschop tegen. De leidsman van vanmiddag, dhr Voncken wilde in dit geval van niets weten.

Openingsgoal

In de 17e minuut wees de scheidsrechter wel naar de stip. Shelton Martis kreeg tijdens een kopduel met Emiel Wendt de bal per ongeluk tegen de arm en kreeg hiervoor een gele kaart. Thomas Reynaers wist dit buitenkansje echter niet te verzilveren, want penaltykiller Mark Smith keerde de inzet met zijn rechtervoet. Het was alweer de derde “penalty-tegen” deze competitie voor SteDoCo en de tweede die Smith stopte.

Het tempo van de wedstrijd lag hoog, maar er werd ook onzorgvuldig en onzuiver gespeeld. SteDoCo kreeg kansen via Morris van den Brink, maar die werd net genoeg uit positie geduwd om verder gevaatr te stichten en Chris Boom, die zijn inzet zag gekeerd door keeper Mustafa Amezrine. De openingsgoal viel helaas aan de andere kant, toen Tjeerd Westdijk (slim een paar meter naar achteren gelopen) een door Mark Smith half geredde bal voor de voeten kreeg en van dichtbij uithaalde. De actie vooraf van de uiterst rappe Denzel James die zowel Jay-Jay Meierdres als Chris Boom in één beweging in de luren legde was overigens een hele mooie. Een minuut later had het weer gelijk kunnen zijn, maar Rob Overvliet haalde de inzet van de glijdende Chris Boom ternauwernood van de lijn. Noordwijk zette aan het slot van de eerste helft aan en kreeg kansen via James en Westdijk,  SteDoCo via van den Brink.

In de tweede helft ging SteDoCo op zoek naar de gelijkmaker. Coach Frans Adelaar bracht na tien minuten de snelle en handige Rensy Barradas in voor Meierdres en even later de sterke en balvaste Jair Balrak voor van den Brink. Het zat SteDoCo ook niet helemaal mee wat betreft het fluitgedrag van scheidsrechter Voncken, die o.a een duidelijke overtreding op Joran Schroder onbestraft liet. In totaal kreeg SteDoCo vijf gele kaarten voor o.a onnodig praten en blokken van de keeper. De spelers van SteDoCo konden niet allemaal goed omgaan met de beslissingen van de scheidsrechter. Maar om daar nu het teleurstellende verloop van de wedstrijd in z’n geheel aan op te hangen is ook wat teveel van het goede. Adelaar probeerde nog wat meer “voetbal” binnen de lijnen te brengen door in de 76e minuut van Dam te wisselen voor Giovano Godeken.  Ook deze creatieve geest kon het tij voor de thuisclub niet keren, want de wedstrijd viel in de 78e minuut in het slot toen Martis en Molkenboer weer “lastiggevallen” werden door Westdijk en Wendt en laatstgenoemde 0-2 liet aantekenen. SteDoCo kon geen echte vuist meer maken en de eindstand bleef daarmee op 0-2. Een harde dobber voor SteDoCo, die hiermee even de aansluiting met de top verliest en volgende week tegen Smitshoek moet bewijzen dat het echt om de prijzen mee wil en kan doen.