Rijsoord

Mannen, 1, Hoofdklasse A

23 september 2017 15:00

Opstelling

Tegen een verdedigend ingesteld Rijsoord speelde SteDoCo zaterdagmiddag gelijk. Na 9 minuten kwam Rijsoord via een lange bal in de diepte aan de eerste fatsoenlijke aanval  toe. Geholpen door de scheidsrechter, die een overtreding zag in de schouderduw van Bryan Jongeneel,  schoot Ard Hartman de 0-1 op het scorebord. In de 14e minuut kopte Jordey van Dam voor SteDoCo de gelijkmaker binnen, 1-1. 75 speelminuten en zo’n 8 kansen verder, die veelal door de keeper van Rijsoord onschadelijk werden gemaakt, was dit ook de eindstand. Daarbij opgemerkt dat Rijsoord in het laatste kwartier ook nog de winst had kunnen pakken.

Rijsoord pakte het aan de Groeneweg verdedigend aan, een speelwijze die deze ploeg ook aardig onder de knie heeft. Niet voor niets stond Rijsoord voor aanvang van de wedstrijd op 7 punten zonder een goal tegen te krijgen.  SteDoCo startte in de bekende formatie en zocht vanaf de aftrap de aanval. Zeker op de linkerflank resulteerde dit in een aantal prima aanvallen. De samenwerking  tussen vooral Bryan Jongeneel en Jesse Wielinga leverde verschillende gevaarlijke voorzetten voor de goal van Rijsoord op. Het was voor SteDoCo wachten op de openingsgoal. Maar zoals gesteld verliep het wedstrijdverloop anders. Via een snelle counter kwam het tussen de aanvaller van Rijsoord en Bryan Jongeneel aan op een sprintduel. In de 16 meter gaf Jongeneel de schouderduw en kwam de aanvaller van Rijsoord ten val. Penalty! Ard Hartman ging er achter staan en schoot de strafschop binnen. Een domper, want SteDoCo kwam goed uit de startblokken.

Echt onder de indruk was SteDoCo niet en met verzorgd veldspel werd gelijk weer de aanval gezocht. In de 14e minuut kopte Jordey van Dam vanuit een voorzet van de linkerflank dan ook de gelijkmaker binnen. Een kopbal uit het boekje, tegendraads gekopt, keeper op het verkeerde been en tegen het zijnetje aan. Knap doelpunt!

Daarop volgend was het eenrichtingsverkeer. SteDoCo voerder de druk op, Rijsoord liep achteruit en plaatste een enkele keer de counter. Dit leverde voor SteDoCo kansen op. Enerzijds vanuit de verschillende aanvallen en anderzijds vanuit  verschillende vrije trappen  en corners. Kopballen van Joran Schröder en Shelton Martis verdienden meer, echter de precisie ontbrak. En wanneer de bal wel tussen de palen kwam dan stond daar met verschillende reddingen Michael Bekkers, de doelman van Rijsoord. Ook de actie van spits Morris van de Brink werd op die manier onschadelijk gemaakt. Met name de redding aan het einde van de eerste helft op de kopbal van Bryan Jongeneel was een knappe. Een prima voorzet van SteDoCo werd in de korte hoek uitstekend ingekopt door Bryan Jongeneel, maar Bekkers kreeg zijn hand nog net achter het leer.

In één van de laatste minuten van de eerste helft plaatste Rijsoord nog een verraderlijke snelle counter. Om het gevaar uit deze aanval te halen maakte Ricardo Samoender een stevige overtreding met als resultaat een knieblessure voor Ricardo. In de 45e minuut moest Samoender zich laten wisselen voor Luke Molkenboer. Niet veel later floot de scheidsrechter voor de rust.

De tweede helft gaf op zich hetzelfde wedstrijdbeeld. SteDoCo dat de aanval zocht en een Rijsoord dat loerde op de counter. Met name via de gedreven middenvelder Ibrahim El Koubai werd  snel de diepte gezocht. Naar mate de wedstrijd vorderde werd het veldspel van SteDoCo echer minder dreigend. Beide ploegen gingen steeds meer de strijd met elkaar aan en de nodige duels werden dan ook één op één uitgevochten. Veel kansen kwamen daar over en weer niet uit.

Trainer Frans Adelaar trachtte daar verandering in te brengen door de technisch vaardige Rensy Barradas in te brengen voor de moegestreden Morris van de Brink. De watervlugge aanvaller die zijn eerste competitieminuten maakte liet zijn kwaliteiten direct zien. De voorzet van Barradas  op Jordey van Dam was op maat. De kopbal werd echter onvoldoende snelheid meegegeven waardoor  de keeper de bal zonder al te veel moeite uit de lucht kon plukken.

In het laatste kwartier verliet Rijsoord vervolgens steeds vaker haar defensieve stelling. Dit resulteerde in enkele overtredingen van SteDoCo. Een nuttige overtreding van Shelton Martis zorgde er voor dat het gevaar uit de counter van Rijsoord werd gehaald. Rijsoord vond het een gele kaart waard, ook omdat Martis in de 73e minuut al een gele kaart ontving voor aanmerkingen op de leiding. De scheids hield echter de kaart op zak. Prima beslissing!  Niet veel later floot scheidsrechter Van der Burg de wedstrijd af en voegde beide ploegen een punt toe aan hun totaal.

Voor SteDoCo resulteert dit gelijkspel in een derde plaats op de ranglijst, met  7 punten uit 3 wedstrijden. 3 punten achter koploper Noordwijk, echter voor SteDoCo ook met een wedstrijd minder. Een mooi vooruitzicht want komende zaterdag komt koploper Noordwijk bij SteDoCo op bezoek. Een mooi affiche, aanvang 15.00 uur!

Voor SteDoCo kwamen de volgende spelers in actie. Mark Smith, Chris Boom, Shelton Martis, Ricardo Samoende (45e Luke Molkenboer), Bryan Jongeneel, Jordey van Dam, Hayri Pinarci, Jesse Wielinga, Joran Schroder, Morris van den Brink (65e Rensy Barradas) en Jay Jay Meierdres (90e Remco Buist).