Mannen, 1, Hoofdklasse A

11 november 2017 14:30

A.W.G. van Kraay

Opstelling SteDoCo 1

SteDoCo speelde zaterdag in Vlaardingen de uitwedstrijd tegen Zwaluwen. Deze wedstrijd stond eerder voor 16 september op het programma maar werd toen door de slechte gesteldheid van het veld afgelast. Na een gelijk opgaand begin van de wedstrijd en met een spannend slot trok SteDoCo terecht de overwinning over de streep 2-3. Door doelpunten van Jay Jay Meierdres,  Jordey van Dam en Shelton Martis stond het na 56 minuten 3-0. Zwaluwen kwam echter in de 90e minuut op 2-3 waardoor het voor de supporters nog even billenknijpen werd. Niettemin werden 3 punten toegevoegd aan het totaal en werd de achterstand op Noordwijk tot 2 punten gereduceerd. Missie geslaagd!

Trainer Frans Adelaar bracht grotendeels hetzelfde elftal  in het veld dat de afgelopen wedstrijden aan de basis stond van vier overwinningen op rij. Jay Jay Meierdres stond ten opzichte van de basiself tegen RVVH in het veld, in plaats van Rensy Barradas.
De start van de wedstrijd was veelbelovend. Beide ploegen zochten de aanval en deden in die zin weinig voor elkaar onder. Voor Zwaluwen was Raoul Gillet steeds het aanspeelpunt om vervolgens o.a. aanvaller Merrelaar te zoeken. SteDoCo zocht veelal de sterke, snelle en balvaste Morris van den Brink die vervolgens in de omschakeling zijn ploeggenoten zocht.

Zwaluwen was als eerste dicht bij de openingstreffer.  In de 13e minuut bracht Mark Smith met een uitstekende reflex redding op de doellijn waarna Zwaluwen in de rebound de paal raakte. In de 18e minuut opende SteDoCo echter de score en met wat voor een doelpunt. Jay Jay Meierdres ontving de bal tegen de zijlijn aan, dribbelde op snelheid naar binnen, keek waar de keeper stond en krulde vervolgens de bal vanaf 20 meter met links om de keeper, net onder de linker kruising. Prachtige goal en de supporters van SteDoCo juichend op de banken!

Daarna was het veelal SteDoCo dat het spelbeeld bepaalde, en overigens met prima veldspel. Achterin stond het als een huis. Met name het centrale duo Jongeneel en Martis functioneerde uitstekend. Op het middenveld ging de bal op tempo rond en werden veelal via Hayri Pinarci de nodige driehoekjes gemaakt.  De voorhoede was steeds dreigend met goede acties. De werklust van Jesse Wielinga mag daarbij niet onbenoemd blijven.

Na 25 minuten was het dan ook wachten op de 0-2, alleen werd die niet gemaakt. In de 31e en 40e minuut was Jordey van Dam het dichtst bij een 2e doelpunt. Hij schoot de eerste keer na een goede pass van Pinarci te gehaast. En zijn tweede poging, een boogballetje over de keeper, werd nog net door een verdediger uit het doelgebied gekopt. En zo floot scheidrechter Van Kraay met een 0-1 stand voor de rust.

De drukte in de kantine bracht met zich mee dat ik met een kop koffie in de 48e minuut nog achter het doel van Mark Smith liep en op afstand getuigen was van de 0-2. Jesse Wielinga dribbelde vanaf rechts op snelheid richting het strafschopgebied van Zwaluwen. Met een steekpass bediende hij Morris van den Brink die vanaf de achterlijn bij de 2e paal Jordey van Dam vond die tegendraads de 0-2 tegen de touwen schoot. Een doelpunt uit het boekje en de supporters van SteDoCo gingen er op de tribune eens lekker voor zitten. 8 minuten later was het wederom SteDoCo dat scoorde. De vrije trap van Jordey van Dam werd op snelheid het doelgebied ingedraaid. Shelton Martis kopte de bal door die vervolgens in de verste hoek viel. 0-3 en geen vuiltje aan de lucht. Shelton Martis bleef echter in het strafschopgebied liggen en moest zich laten wisselen met opgezwollen neus en een stevige bloedneus.

Het uitvallen van de sterk spelende Shelton Martis was mede bepalend voor de einduitslag. Daar waar SteDoCo tot de 60e minuut zelf de aanval zocht werd de ploeg uit Hoornaar in het vervolg steeds verder teruggeduwd richting de eigen zestienmeter. Zwaluwen zocht met veel inzet opportunistisch de aanval door de ballen het strafschopgebied in te pompen. In de 62e minuut viel de 1-3 via een doelpunt van Joseph Concalves.

Op de counter bleef SteDoCo echter gevaarlijk. In de 64e minuut werd de doelpoging van Morris van den Brink net gekraakt en in de 66e minuut speelde Wielinga Morris van den Brink in de diepte aan. Morris zag daarbij de meegelopen Jay Jay Meierdres over het hoofd want met een balletje in de breedte had de 1-4 op het scorebord kunnen gestaan. SteDoCo bleef vervolgens gevaarlijk door o.a. een vrije trap van Bryan Jongeneel en een poging van de ingevallen Joran Schröder die van afstand eindigde in het zijnet. De actie van Joran, ingevallen voor de moegestreden Van den Brink, was even later prachtig. Met de rug naar het doel de bal op de borst aannemen, om vervolgens uit de draai de bal vol op de wreef  te nemen. Helaas recht op de keeper.

Het opportunistische spel van Zwaluwen leidde aan het einde van de wedstrijd tot de nodige spannende momenten voor het doel van SteDoCo. Vooral de voor Martis ingevallen Luke Molkenboer werkte in verdedigend opzicht veel weg.  Tot de 90e minuut toen in een scrimmage voor het doel van SteDoCo de bal nog werd gekeerd maar via Remco Buist onfortuinlijk in eigen doel werd gewerkt. Niet veel later floot scheidsrechter Van Kraay voor het einde van de wedstrijd.

Over de hele wedstrijd gezien een terechte overwinning waarbij SteDoCo, met zeker in de eerste helft goed veldspel, een veelheid aan kansen creëerde. Overigens tegen een stug voetballend Zwaluwen dat ook deze middag liet zien een geduchte tegenstander te zijn. Alles bij elkaar dus een uitstekend resultaat, de 5e overwinning op rij en op 2 punten van koploper Noordwijk. De competitie ligt weer volledig open.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Jodan Boys op het programma, aanvang 15.00 uur.