Mannen, 1, Hoofdklasse A

9 september 2017 15:00

Onbekend

Opstelling

Al enige weken was naar deze clash uitgekeken. Niet alleen vanwege het feit, dat het een streekderby betreft, maar ook omdat Achilles Veen in het vorige seizoen een sterke hoofdklasser was en zodoende een aardig beeld van de eigen sterkte kon worden ingeschat. Beide bovenstaande punten gaven uiteindelijk een positief gevoel, want met zo’n 600 voetballiefhebbers langs het veld heerste er een gezellige drukte en kon een attractieve wedstrijd worden aanschouwd. Bovendien was SteDoCo het grootste gedeelte de bovenliggende partij, wat inhoud, dat “we” een team hebben staan, wat wellicht in de competitie kan gaan meetellen.

SteDoCo kwam gemotiveerd uit de startblokken en zette de tegenstander vast op haar eigen helft. Dit resulteerde al in de 8e minuut in 1-0: Jesse Wielinga legde vanuit een druk strafschopgebied terug op de volkomen vrij staande Jordey van Dam, die vervolgens alle tijd had om op zijn manier uit te halen. De bal belandde, buiten bereik van keeper Jamil Kools, in de verre kruising. In eerste instantie was er voor de thuisclub geen vuiltje aan de lucht en kon men met het ingezette spelletje doorgaan. Echter, naarmate de wedstrijd vorderde kwam Achilles Veen steeds beter in haar ritme en moest SteDoCo het initiatief aan de gasten laten. Je voelde aan, dat de gelijkmaker niet kon uitblijven en die viel dan ook. Na mistasten van de achterhoede kon spits Sen Aerts 1-1 binnentikken. SteDoCo wankelde. Veel duels werden verloren en als ze al werden gewonnen, dan was de voortgang niet goed. Gelukkig wisten de gasten ook niet te scoren, al had Theo Martens bij een vrije trap op de rand van het 16-m gebied het geluk bepaald niet aan zijn kant. Zijn “kogel” ketste via de lat over. Uiteindelijk haalde SteDoCo zonder verder “kleerscheuren” de rust .

Na de rust kwam SteDoCo sterker dan Achilles Veen uit de kleedkamer en zette de tegenstander meteen onder druk. Bovendien werd bij balverlies de draad steeds weer goed opgepakt. In deze fase was de veelvuldig opkomende Bryan Jongeneel een plaag voor de tegenstander. Na een kwartier was hij het, die, na een goede actie, teruglegde op Jesse Wielinga, die vervolgens de bal loepzuiver voor het doel plaatste. Joran Schröder  kopte vallend de 2-1 binnen, een beauty! Achilles Veen was van slag, waar StedoCo gretig van profiteerde. Na weer een actie van Bryan Jongeneel wist deze de bal hoog voor het doel te brengen. Keeper Kools verkeek zich op de situatie, waarna Jay-Jay Meierdres 3-1 kon intikken. SteDoCo had de smaak te pakken en Achilles Veen wist zich nog maar nauwelijks te herstellen. Het gevolg was, dat het zomaar 4- of 5-1 had kunnen worden. Echter, kopkansen voor o.a. Morris v.d. Brink en Joran Schröder en een vrije trap van Bryan Jongeneel werden niet benut. De tegenstander kreeg slechts 1 uitgespeelde kans, maar de vlak voor het doel langs rollende bal werd door zelfs 2 tegenstanders achter elkaar gemist. Opvallende detail in de slotfase was het in- en snel weer uitvallen van Wilmar van Bruggen. Na slechts 15 minuten moest hij zich wegens een blessure laten vervangen.
Na 90 minuten floot de goed leidende (vrouwelijke) scheidsrechter Shukrula voor het einde en kon SteDoCo 3 punten bijschrijven, wat handhaving van de leidende positie op de ranglijst betekent.

Volgende week naar Vlaardingen, waar de strijd zal worden aangegaan met Zwaluwen.