78'
Assist: Jair Balrak

19 augustus 2017 14:30

Onbekend

Na vorige week zaterdag kansloos met 4-0 de EM-cup finale van Kozakken Boys te hebben verloren, waren velen afgelopen dinsdag 15 aug. benieuwd hoe het tegen Sliedrecht zou verlopen. Dat viel ook in die wedstrijd niet mee! SteDoCo speelde geen  beste  wedstrijd en verloor met 0-1. Dit, tot grote vreugde van Sliedrecht.

Afgelopen zaterdag kwam het Rotterdamse Leonidas op bezoek. Een zondagclub, spelend in de hoofdklasse A. Ook dit zou weer een serieuze test worden om de sterkte van ons te team te kunnen beoordelen. Zonder een handvol geblesseerden, maar wel weer met Joran Schröder in de gelederen werd het een aardige wedstrijd, waarin bij vlagen aantrekkelijk spel werd getoond. Uiteindelijk trok SteDoCo verdiend aan het langste eind.

In de beginfase waren beide teams aan elkaar gewaagd, maar in het tweede deel van de eerste helft trok SteDoCo het spel meer en meer naar zich toe, uitmondend in een voorsprong: Uit een pass op maat van Joran Schröder kon Jordey van Dam hard uithalen: 1-0. Hiermee kwam de rust.

Na de rust een dominant SteDoCo, wat na 20 minuten de voorsprong verdubbelde. Uit een voorzet van Jordey van Dam kopte Jair Balrak laag naar de grond. De keeper kreeg de bal niet goed onder controle, waardoor deze uiteindelijk over de doellijn rolde: 2-0. Vanaf dat moment was de weerstand van de gasten gebroken en kon SteDoCo vrijuit haar spel spelen. Al snel tekende Jair Balrak met een lob 3-0 aan. Dit, na een pass door het midden van captain Hayri Pinarci. Met nog een slordige 10 minuten op de klok werd nogmaals gescoord: Na aangeven van Jair Balrak kon Jordey van Dam de eindstand op 4-0 bepalen.

De staf zal ongetwijfeld een aantal positieve zaken hebben geconstateerd, waaronder het scorend vermogen. Het talrijk aanwezige publiek heeft in ieder geval een goed besteedde zaterdagmiddag beleefd. Zij zagen twee sportieve ploegen,  een redelijk tot goed spelbeeld, een goede scheidsrechter en zelfs 4 mooie doelpunten.