... (schot)
40'
67'

26 augustus 2017 14:30

Op deze zomerse zaterdag, waarop veel SteDoCo-supporters op de fiets naar Leerdam waren afgereisd, liet SteDoCo zich bepaald niet van haar meest fanatieke kant zien. LRC Leerdam kon ook niet echt een vuist maken, zodat de wedstrijd, zeker in de eerste helft, een gezapige aanblijk gaf. Uiteindelijk trok SteDoCo toch aan het langste eind en dat was best wel verdiend.

Vanaf het begin nam SteDoCo het initiatief, maar tot uitgespeelde kansen  kwam het nauwelijks. Uit een voorzet van Jay Jay Meierdres miste Jair Balrak, die even later later nog een opgelegde kans miste. Jesse Wielinga schoot, na een vloeiende combinatie, hoog over en Jair Balrak zag zijn schot op de lijn gekeerd. Zoals zo vaak gebeurt bij het missen van goede kansen, gebeurde ook nu: Uit een counter scoorde LRC Leerdam 1-0, wat tevens de ruststand werd.

Na de rust hetzelfde beeld, waarin LRC Leerdam nog lang de voorsprong kon vasthouden. Echter, uit een goede actie, gevolgd door een voorzet op maat van Morris van den Brink troefde Wilmar van Bruggen slim koppend de Leerdamse keeper af: 1-1. In de periode daarna ontwikkelde de thuisploeg even een offensief, waarbij de SteDoCo-defensie alle zeilen moest bijzetten om niet weer op achterstand te geraken.  Vijf minuten voor het eindsignaal bepaalde Morris van den Brink de  eindstand op 1-2.

Volgende week reist SteDoCo naar ’s Gravenzande, waar de plaatselijke FC de eerste competitietegenstander zal zijn.