3 juni 2017 14:30

Scheidsrechter

Veekamp, S.

Onbekend

Zaterdag stond de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen vv DOVO op het programma. Nadat een week eerder in Veenendaal al met 3-0 werd verloren, ging ook in deze wedstrijd DOVO met de overwinning aan de haal. Met als resultaat dat SteDoCo gedegradeerd is naar de Hoofdklasse. 0-0 in de rust en 0-1 als eindstand door een goal van Quincy Arends.

Het sportpark Groeneweg was met zo'n 1.750 toeschouwers uitstekend gevuld. Zeker de Rooien uit Veendaal zorgden daarbij voor een mooi voetbalsfeertje. Daarbij opgemerkt dat deze wedstrijd door een prima samenwerking tussen de stewarts van SteDoCo en DOVO in goede banen werd geleid. Complimenten voor beide partijen!

En dan de wedstrijd. Na de stevige nederlaag in Veenendaal startte SteDoCo met meer aanvallende intenties aan de wedstrijd. Remco Buijst werd naast Maurice van der Wilt in de aanval gepositioneerd waarbij van achteruit de lange bal werd gehanteerd. Steeds hopend dat de bal een keer goed zou vallen. Uiteindelijk viel de bal niet goed, mede ook omdat de verdedigers van DOVO hun mannetje stonden.  Het leverde uiteindelijk in de eerste helft wel enkele kleine kansen op, waaronder de kopbal van Chris Boom. DOVO was overigens ook dicht bij een goal waarbij Joshua Patrick na een prima actie de bal tegen de rechterplaal schoot.

DOVO was echter over twee wedstrijden simpelweg slimmer, sneller en ook in technisch opzicht de betere. Daar waar bij SteDoCo tijdens de wedstrijd de krachten wegvloeiden, oogde DOVO frisser en dus ook fitter. De aanvallers Quincy Arends, Roy Bakkenes en Joshua Patrick vormden een ware plaag voor de Hoornaarse defensie. Logisch overigens want DOVO keek omhoog en ging voor promotie, terwijl SteDoCo voor handhaving ging. Net een wat andere positie en dus een wat andere beleving!

SteDoCo was na 55 minuten voor het eerst dicht bij een goal maar niet door eigen toedoen. Wegens een miscommunicatie met doelmand Rodney Ubbergen kopte Bas Mooij bijna in eigen doel. Maurice van der Wilt zag kort daarop zijn kopbal op de bovenkant van de lat eindigen. Vijf minuten voor tijd viel de genadeklap dan eindelijk wel door de treffer van Arends en kon DOVO gaan feesten.

Degradatie naar de Hoofdklasse is dan ook een feit. We zullen het er mee moeten doen, en dat gaat ook gebeuren. Uithuilen en opnieuw beginnen, 17 juli staat de 1e training voor het nieuwe seizoen al weer op het programma. Zet deze datum alvast in uw agenda.

Rest mij tot slot een ieder die de club een warm hart toedraagt een goede vakantie toe te wensen.