SteDoCo op karakter naar de finale nacompetitie

csv Apeldoorn 1

Mannen zaterdag, 1, 3e divisie/Hoofdklasse NC 3e/hfd zat nacompetitie

23 mei 2017 20:00

Dröge, S.

SteDoCo stond dinsdagavond met anderhalf been in de hoofdklasse. Maar toen was daar Jordey van Dam, die in de blessuretijd de verlossende 2-2 maakte. In de verlenging had SteDoCo geen kind meer aan het moegestreden CSV Apeldoorn, dat afgelopen zaterdag ook 120 minuten speelde in de van Sparta Nijkerk gewonnen finale van de districtsbeker. Eindstand 5-2, met een hattrick van Man of the Match Jordey van Dam.

In de extra tijd van de eerste helft poetste SteDoCo dus een 0-1 achterstand weg. Gino Boers schoot de bal langs de vallende keeper van CSV Apeldoorn. Na rust was de ontsnapping minstens zo wonderbaarlijk. SteDoCo stond op de rand van de afgrond, maar zo'n beetje in het laatste fluitsignaal maakte Jordey, uit een ouwerwetse inswinger van Ali Yilmaz, zeer koelbloedig met het hoofd de 2-2.
Een week eerder was dit in Apeldoorn ook de situatie en dus moest er worden verlengd. In de verlenging trok de thuisclub de winst over de streep (5-2), onder meer doordat Van Dam zijn hattrick voltooide.

SteDoCo startte prima, in het eerste 20 minuten waren de eerste mogelijkheden dan ook voor de Hoornaarse ploeg. De eerste kans was voor Luke Molkenboer, die in de 17e minuut een wegdraaiende bal van Maurice van der Wilt net niet genoeg met zijn rechter been wist te raken. De eerste kans voor CSV resulteerde uiteindelijk in de 21e minuut ook gelijk in een doelpunt. De vrijstaande Rob Diderik gaf een verre voorzet van de rechterflank, die op het hoofd belandde van Maarten Boeve die de 0-1 op het scoebord zette.

Vanaf de aftrap leek SteDoCo op gelijke hoogte te komen, maar de kopbal van de goed spelende Joran Schröder eindigde op de lat. Het zit dan ook even niet mee. SteDoCo was kort van slag en CSV Apeldoorn ging duidelijk op zoek naar de 0-2. Die kwam er tot opluchting van de SteDoCo-supporters niet. Sterker nog, op slag van rust trok Gino Broers de stand  gelijk. Mentaal gezien het goede moment.

Maar de gelijkmaker was in de tweede helft snel vergeten. Doelman Ritchie Steinmann liet een hoge voorzet in een duel uit zijn handen glippen. Meerdere omstanders vonden het een overtreding maar de schedsrechter liet doorspelen. Sander Krijns profiteerde vrij simpel en SteDoCo kon met een 1-2 achterstand opnieuw beginnen.

De ongelukkige doelman maakte het overigens later meer dan goed. Tot twee keer voorkwam Steinmann de waarschijnlijk beslissende 1-3 en hield daarmee zijn ploeg in leven. Twee cruciale momenten!

Met Ali Yilmaz, Hakan Tokul en Chris Boom gaf trainer Ton Vonk zijn ploeg de nodige impuls. De ouwerwets scherpe voorzetten van Yilmaz waren levensgevaarlijk en het onverzettelijke karakter van Chris Boom gaven zijn medespelers meer vertrouwen. Ook Hakan Tokul, ingebracht voor verdediger Roy Weber, bracht met zijn snelheid en creativiteit net wat de ploeg op dat moment nodig had.

En dus stond SteDoCo, met de klok op 90, op de rand van de afgrond. Een makkelijk  gegeven corner werd door Ali Yilmaz genomen en via het hoofd van Joran Schröder kopte uiteindelijk Jordey van Dam uiterst bekeken raak. Het sportpark aan de Groeneweg, goed gevuld met zo'n 800 supporters, ontplofte; 2-2.

In de verlenging trok de thuisclub de winst verdiend over de streep (5-2). Nadat eerst twee dotten van kansen om zeep werden geholpen, tekende de zeer actieve Maurice van der Wilt in de 102e minuut met een prachtige volley voor de 3-2. De aanval die hieraan vooraf ging was uitstekend en de voorzet van Joran Schröder was op maat. Uitblinker Jordey van Dam gooide de wedstrijd met twee doelpunten definitief in het slot. Daarbij schoten Jordey en Hakan Tokul nog op de lat.

Deze overwinning brengt SteDoCo in de finale van de nacompetitie. Zaterdag wacht in Veenendaal DOVO. DOVO plaatste zich, ook via verlenging, ten koste van Noordwijk voor de nacompetitiefinale met als inzet een derdedivisieticket.

Enige weken geleden schreef ik al dat er in deze nacompetitiewedstrijden meer van de spelers wordt verwacht dan alleen voetballende kwaliteiten. De wilskracht en beleving moeten er collectief zijn om in de nacompetitie een goed resultaat neer te zetten. En vanavond hebben we dit gezien!

SteDoCo is er nog niet, we hebben nog niets, maar SteDoCo heeft met deze inzet alles te winnen. Een compliment dan ook voor de staf, en met name voor Ton Vonk en Eric Plieger. En uiteraard ook voor alle spelers die de komende twee finaledagen nog een uiterste krachtinspanning moeten doen en dus tot het uiterste moeten gaan. Op naar Veenendaal!