45'

Mannen zaterdag, 1, 3e divisie/Hoofdklasse NC 3e/hfd zat nacompetitie

16 mei 2017 20:00

Koekoek, T.

SteDoCo speelde afgelopen dinsdagavond de eerste van de (hopelijk) 4 nacompetitiewedstrijden. Het werd in een broeierig Apeldoorn 2-2 en daar mochten onze jongens, gezien de vele, door blessures uitgevallen spelers, best wel tevreden mee zijn. Bovendien biedt het een gunstig perspectief voor aanstaande dinsdagavond, als de return in Hoornaar wordt gespeeld. Waar trainer Ton Vonk zich waarschijnlijk meer zorgen over zal maken, zijn de personele problemen, vooral in de achterhoede.  In deze wedstrijd vielen namelijk Giovano Gödeken, Shelton Martis en Jesse Wielinga uit. De laatste is zelfs met een hoofdwond per ambulance naar een Apeldoorns ziekenhuis vervoerd, waar wel de wond is behandeld, maar gelukkig geen zwaar letsel werd geconstateerd.

StedoCo begon voortvarend, want reeds in de 4e minuut zag “vrije trappenspecialist” Jordey van Dam zijn schot tegen de paal belanden. De rebound werd vervolgens door Jay Jay Meierdres hoog over geschoten. De thuisploeg speelde erg fanatiek, daarbij overtredingen niet schuwend. SteDoCo stelde daar niet altijd voldoende scherpte en agressie tegenover en omdat scheidsrechter Koekoek veel toeliet, was de thuisclub in vele duels de winnaar en daardoor ook de bovenliggende partij. Reeds na 10 minuten moest Giovano Gödeken geblesseerd het veld verlaten, waardoor het evenwicht in de ploeg enigszins verstoord leek. Gautam Kalpoe was zijn vervanger en ging in het centrum van de verdediging spelen, Jordey van Dam verkaste naar het middenveld. Al snel daarna kon Frank Boers van een inschattingsfout  van Richie Steinmann profiteren en 1-0 aantekenen. Lang kon de thuisploeg niet genieten van deze opsteker, want 10 minuten later nam Joran Schröder een lange bal gecontroleerd aan en kon hij opstomen naar het doel van Patrick Jansen, om vervolgens met een lage scuiver 1-1 aan te tekenen. Meteen diende de tweede “aderlating” in de ploeg zich aan, want ook Shelton Martis moest geblesseerd het veld verlaten. Zijn vervanger was Jermaine van Pijkeren. SteDoCo kwam, ondanks deze tegenvallers, steeds beter in de wedstrijd en er ontspon zich een, voor het publiek, levendige pot voetbal. Aan beide kanten waren er kansen. Op slag van rust trok Remco Buist  “aan de noodrem” om zo solist Jeremy Jonker te stoppen. Penalty besliste de scheidsrechter , waarna Richard van Schooten de stand op 2-1 bracht.

Na de rust was CSV Apeldoorn nog even de bovenliggende partij en had Richard van Schooten met een harde kopbal de stand op 3-1 kunnen brengen. Door een snelle reactie van Ritchie Steinmann werd dit voorkomen. Daarna nam SteDoCo de regie meer en meer over en kon Maurice van der Wilt met een sterke actie 2-2 op het scorebord brengen. Vervolgens zochten beide ploegen naar een mogelijkheid om de overwinning over de streep te trekken, maar CSV Apeldoorn kon de scherpte van de eerste helft niet meer opbrengen en SteDoCo zag zich genoodzaakt, mede door de twee noodgedwongen wissels (overigens met respect voor hun vervangers) , de gelederen enigszins gesloten te houden. De wedstrijd had een vervelend staartje, want door een, deels onbesuisde, deels ongelukkige, actie van een tegenstander raakte Jesse Wielinga zwaar aan zijn hoofd geblesseerd. Kevin Patijn verving de ongelukkige Jesse.

Zo kwam er een einde aan deze wedstrijd en kan er worden uitgezien naar volgende week dinsdagavond, wanneer CSV Apeldoorn in Hoornaar op bezoek komt.

Overigens komt CSV Apeldoorn a.s. zaterdag uit in de districtsbekerfinale tegen hoofdklasser Sparta Nijkerk. Deze wedstrijd wordt op het eigen complex gespeeld.