Gino Boers (intikker)
85'

9 mei 2017 20:15

Onbekend

SteDoCo trof in de halve finale van de EM-cup regioclub De Alblas, spelend in de derde klasse. Gezien het niveauverschil tussen beide clubs, moest dit een gemakkelijk karwei voor de thuisclub worden. Dat werd het ook, maar de tegenstander liet zich niet zomaar opzij zetten en dat deden ze op een sportieve manier. Echter, aan het einde van de wedstrijd was de score wel opgelopen tot 6-1 voor SteDoCo en dat was geenszins geflatteerd.

SteDoCo trok meteen ten aanval, maar de eerste de beste tegenstoot van De Alblas leverde meteen een penalty voor de gasten op. Een ongelukkige handsbal in het 16m gebied was daar de oorzaak van. Stefan Bakker pakte dit cadeautje dankbaar uit: 0-1. SteDoCo ging door met aanvallen en door ook een, eveneens ongelukkige, handsbal in het 16 m gebied aan de kant van De Alblas mocht Jordey van Dam ook een penalty nemen en dat deed hij foutloos: 1-1. Even later bracht Giovano Godeken Joran Schröder in stelling. Hij schoot SteDoCo naar 2-1.  Uit een corner kopte Chris Boom tegen de paal, maar kon de bal uit de rebount toch nog in het net leggen: 3-1. Vervolgens deed De Alblas wat terug, maar Laurens Barnhoorn zag zijn schot tegen de paal belanden. Kort daarna kon Ali Yimaz, door een misverstand in de achterste linie van de gasten, 4-1 intikken. Dat was tevens de ruststand.

Na de rust  hetzelfde beeld: Een aanvallend SteDoCo en een zich goed verwerend De Alblas. Echter, doelpunten bleven in eerste instantie uit. Alleen een kopbal van Joran Schröder en een schot van Maurice van der Wilt gaven de wedstrijd nog enige fleur. Beide werden door keeper Blom gekeerd. Tien minuten voor het einde schatte voornoemde keeper, die tot dan toe goed op dreef was, een afstandschot van Jesse Wielinga niet op de juiste wijze in en de 5-1 was een feit. 5 Minuten voor het einde was een, letterlijk en figuurlijk, sterke actie van Maurice van der Wilt er debet aan, dat Gino Boers 6-1 op het scorebord kon brengen.

Hiermee kwam een einde aan deze doordeweekse wedstrijd en kan SteDoCo zich opmaken voor de finale tegen Kozakken Boys. Deze zal bij Unitas worden gespeeld. In principe op 10 juni, maar over deze datum is nog enige discussie.