Chris Boom (kopbal)
65'
70'

25 april 2017 20:00

SteDoCo trof in de kwartfinale van de EM-cup eerste klasser GRC 14 uit het Brabantse Giessen/Rijswijk. Een doordeweekse uitwedstrijd moest de ploeg naar de halve finale brengen en dat lukte ruimschoots. Over de gehele wedstrijd was het niveauverschil duidelijk te constateren, hoewel de thuisclub regelmatig leuke dingen liet zien. In deze sportieve wedstrijd wond SteDoCo er geen doekjes om, dat het een ronde verder wilde komen, om uiteindelijk misschien wel in de finale te kunnen spelen.

Vanaf het begin zette SteDoCo met 2 regelmatig opkomende backs de tegenstander onder druk. Dit resulteerde als snel in een doelpunt van Noël Goossens: 0-1. Het ver opgedrongen staan van de verdediging en de snelle en attente spitsen van de thuisclub zorgden echter regelmatig voor gevaar in de SteDoCo achterhoede. Zo kon het gebeuren, dat Michael van den Oever het eerst de verdediging moeilijk maakte en vervolgens de zich op de situatie verkijkende keeper  Robin Zonneveld Piek verschalkte: 1-1. Dat was even een streep door de rekening, maar, gezien het spelbeeld, geen nood. Na krap 20 minuten kon de in deze wedstrijd goed op dreef zijnde Noël Goossens zijn tweede treffer aantekenen:1-2. Even dreigde GRC 14 weer op gelijke hoogte te komen, maar een uitstekende redding van Robin voorkwam dat. SteDoCo ging gestaag door met aanvallen en een koppende Chris Boom zette 1-3 op het denkbeeldige scorebord. Hiermee kwam de rust.

Bij de aanvang van de tweede helft bleken Ali Yilmaz en Giovano Godeken vervangen te zijn door resp. Maurice van der Wilt en Jordey van Dam. De thuisclub  kwam gemotiveerd uit de kleedkamer en zette zowaar een offensiefje in. Echter, na 5 minuten raakte keeper Robin Zonneveld Piek ernstig geblesseerd aan zijn knie en moest per brancard van het veld worden gedragen. Dit incident maakte indruk op de spelers en het publiek. Daarna pakte SteDoCo de draad weer op en kon Noël bijna zijn derde aantekenen, maar de paal belette dat. In de 65e minuut was het wel raak: Een goede actie van Joran Schröder stelde Maurice van der Wilt in staat om de 1-4 binnen te tikken en was de wedstrijd definitief gespeeld. Vervolgens een compliment aan het adres van de thuisclub, want daar, waar even een gaatje in de SteDoCo defensie was, pikten zij dat meteen op. Zo moest de voor Robin  Zonneveld Piek ingevallen Ritchie Steinmann een keer alles uit de kast halen om de tegenstander het scoren te beletten. Met nog zo’n 20 minuten op de klok kon Noël Goossens, na een goede actie van Jesse Wielinga  zijn derde doelpunt maken: 1-5. Even later mikte Wesley van den Oever namens GRC 14 nog wel op de lat, maar daarna liep SteDoCo middels een combinatie tussen de spitsen Noël Goossens en Maurice van der Wilt uit naar 1-6.

Hiermee kwam een einde aan deze wedstrijd en kon SteDoCo zich opmaken voor de loting voor de halve finale. Daaruit rolden de volgende wedstrijden: WNC – Kozakken Boys (2 mei) en SteDoCo – De Alblas (9 mei).