SteDoCo wint van streekrivaal Achilles Veen

Achilles Veen 1

0 - 1

14 maart 2017 20:00

Afgelopen dinsdagavond speelde SteDoCo voor de EM-cup in Veen tegen v.v. Achilles Veen. In deze ronde stonden de achtste finales  op de agenda. De tegenstander, uitkomend in de hoofdklasse A, boekt momenteel successen in de competitie. Met een derde plaats op de ranglijst is er nog volop kans op het kampioenschap en dus promotie naar de derde divisie. Bovendien heeft de ploeg de eerste periode gewonnen.

SteDoCo trad met een zeer beperkte selectie aan, maar speelde vervolgens een acceptabele wedstrijd tegen een bijna compleet aangetreden tegenstander. Coach Virgil Breetveld ontbrak nog wegens ziekte. In het algemeen werd er niet op het scherpst van de snede gevoetbald en dat is tussen beide ploegen in het verleden wel eens anders geweest. Uiteraard speelde de competitiespanning een rol in het achterhoofd en blessurevrij blijven was dan ook een must.

In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar behoorlijk in evenwicht, waarbij SteDoCo licht toonaangevend was, maar Achilles Veen de beste kansen kreeg. Een van richting veranderde bal belandde tegen de paal en een foute terugspeelbal bezorgde de gastheren een 100% kans om de score te openen, maar de bal ketste via de onderkant van de lat weer het veld in.

In de tweede helft opende Achilles Veen met wat meer druk op de helft van SteDoCo, maar tot uitgespeelde kansen kwam het niet. Na 10 minuten in de tweede helft kreeg Maurice van der Wilt een kans om uit te halen en dat deed hij dan ook perfect, want de bal belandde, onhoudbaar voor de keeper, in de kruising: 0-1. Achilles Veen moest op zoek naar de gelijkmaker, maar tot echte kansen wist men niet te komen.

Over de gehele wedstrijd genomen was een gelijkspel wel de veldverhouding, maar uiteindelijk werd Maurice van der Wilt de matchwinner.