Rijnsburgse Boys 1

Mannen zaterdag, 1, 3e divisie A

17 april 2017 14:30

Laan, J.W.M. van der

Het was zaak om in het paasweekeinde punten te pakken om boven de beruchte promotie/degradatie streep te blijven. Helaas moeten wij het in het algemeen niet hebben van de wedstrijden tegen de zgn. “bollenstreek ploegen”. Nadat we afgelopen zaterdag door Quick-Boys op een verdiende nederlaag waren getrakteerd, was onze hoop er op gericht om vandaag tegen Rijnsburgse Boys 1 of meer punten in Hoornaar te houden. De hoop op punten werd mede ingegeven omdat Rijnsburgse Boys afgelopen zaterdag verloren had van Lisse en daarmee de 2e periodetitel niet meer op haar naam kon schrijven.

Virgil Breetveld liet voor deze wedstrijd de volgende namen op het wedstrijdformulier zetten:

Doel:               Ritchie Steinmann.

Verdediging:   Chris Boom, Remco Buist, Gautam Kalpoe en Luke Molkenboer.

Middenveld:    Giovano Godeken, Joran Schroder en Jesse Wielinga

Aanval:              Jay-Jay Meierdres, Maurice de Wilt en Hakan Tokul.

SteDoCo kwam fel uit de startblokken en al na 1 minuut viel er een kopbal van Maurice van der Wilt te noteren die net naast het doel van doelman van Nieuwkoop ging. Na 7 minuten liet Hakan Tokul zijn tegenstander z’n hielen zien, maar vlak voor hij binnen kon schieten werd de bal voor z’n voet weggetikt. Even later was het aan de andere kant zowat raak toen een bal net voorlangs het doel van Ritchie Steinmann werd geschoten.

In de12e minuut wees scheidsrechter van der Laan naar de stip omdat een speler van Rijnsburgse Boys hands gemaakt zou hebben. Dit cadeautje werd door Maurice van der Wilt keurig uitgepakt door onberispelijk  de 1-0 binnen te schieten.

Hierna was het een en al Rijnsburgse Boys wat de klok sloeg. Eerst werd  in de 20e minuut door een fout van Ritchie Steinmann een penalty gegeven die door Wesley Goeman werd binnen geschoten. Een minuut of 7 later haalde dezelfde Wesley Goeman vanaf een meter of 20 verwoestend en onhoudbaar uit en kwam de 1-2 op het bord. In de 39e minuut lag een foutenfestival in de verdediging van SteDoCo ten grondslag aan het eigen doelpunt van Luke Molkenboer en zo gingen we met een 1-3 achterstand de rust in.

Voorafgaand aan het begin van de 2e helft werd Maurice van der Wilt vervangen door Noël Goossens. Rijnsburgse Boys schakelde een tandje terug en er ontstond een wedstrijd waar SteDoCo een optisch veldoverwicht creëerde.

Helaas waren de gecreëerde kansen deze middag niet aan SteDoCo besteed. Schoten van Hakan Tokul, Jesse Wielenga en Joran Schroder gingen naast of over en als de bal al op doel kwam, stond keeper van Nieuwkoop op de goede plaats om de bal te keren.

Ali Yilmaz werd in de 72e minuut ingebracht voor Jay-Jay Meierdres en Jordey van Dam kreeg nog een aantal speelminuten toen hij in de 82e minuut in het veld kwam voor Jesse Wielinga.

In de 85e minuut was het Jeffrey Jongeneelen die aan alle hoop op een goed resultaat van SteDoCo-zijde een definitief eind maakte en door na een scrimmage goed door te gaan en Ritchie Steinmann te passeren. De1-4 stand die hiermee genoteerd werd was tevens de eindstand.

Met dit resultaat is SteDoCo een plaats op de ranglijst gedaald en staat nu op een plaats die recht geeft op het spelen van promotie/degradatie wedstrijden aan het eind van het seizoen. Aanstaande zaterdag is de eerste gelegenheid om tegen Capelle wel punten te pakken om daarmee dit “toetje”  aan het eind van het seizoen te voorkomen.