28'

Onder 9 zaterdag, JO9-1, 2e klasse 11

1 april 2017 8:30

Onbekend

Afgelopen zaterdag, 1 april 2017, speelde SteDoCo JO9-1 al om half negen een thuiswedstrijd tegen streekgenoot Meerkerk JO9-1 en omdat er op dat tijdstip veel wedstrijden op het sportcomplex waren, was het gezellig druk.

De volgende jongens vormden de SteDoCo-selectie : Demi, Daan, Gijs, Jan Willem, Max, Jelle, Teyl, Senne en Thimo.

SteDoCo begon de wedstrijd erg voortvarend, want reeds in de 3e minuut wist Max met een mooie kopbal 1-0 aan te tekenen. SteDoCo bleef vervolgens de toonaangevende partij, maar de counters van Meerkerk waren best gevaarlijk. Zo plofte een prachtig afstandschot pardoes achter keeper Demi en stond het 1-1. SteDoCo beheerste het middenveld en de hardwerkende en attente Jelle was er als de kippen bij toen de keeper van de tegenstander even twijfelde : 2-1. Na een goede actie van Max kwam de bal bij Jelle en deze wist met een mooie lob 3-1 te scoren. Net voor de rust voorkwam Thimo met een omhaal een doelpunt voor Meerkerk, zodat de limonade met een veilige 3-1 stand kon worden genuttigd.

Na de rust hetzelfde spelbeeld : Een aanvallend SteDoCo, waaruit al in de eerste minuut Thimo met een zuivere pass Senne in kansrijke positie zette. Zijn schot betekende 4-1. Meerkerk liet zich vervolgens niet zomaar wegzetten, want de counters waren af en toe ook gevaarlijk. Maar met Daan, Gijs en Jan Willem achterin werd de tegenstander niet echt gevaarlijk. Voordat Demi met een goede redding Meerkerk het scoren belette, had Senne inmiddels de stand op 5-1 gebracht en was de wedstrijd wel gespeeld. Echter, het venijn zat in de staart, want met een prachtig afstandschot schoot Thimo 6-1 binnen. Ondanks een paar mooie acties van Teyl bleef de score op deze stand steken en kon SteDoCo JO9-1 weer 3 punten aan haar totaal bijschrijven. In de loop van de ochtend werd ook nog bekend, dat rivaal VVAC JO9-1 met 1-0 had verloren van Sliedrecht JO9-2. Dit betekende, dat onze jongens, met 15 punten uit 6 wedstrijden, de koppositie hadden overgenomen van de ‘Putbewoners’, die, met 15 uit 7, naar de tweede plaats waren verwezen. Het toeval wil, dat volgende week zaterdag de wedstrijd VVAC JO9-1 – SteDoCo JO9-1 op de agenda staat, dus een echte topper!