76'
Assist: Hakan Tokul

29 november 2016 20:00

Onbekend

Derde Divisionist SteDoCo speelde afgelopen dinsdagavond een wedstrijd voor de EM-cup. De tegenstander was Brederodes uit Vianen. Deze zaterdag 2e klasser staat momenteel 4e op de ranglijst van de 2e klasse F - Zuid 1.

Toegegeven, het klasseverschil was in de wedstrijd duidelijk te merken, maar hulde aan de spelers van Brederodes, die hier erg sportief mee omgingen, ondanks het feit, dat zij eigenlijk alleen maar aan verdedigen toe kwamen.

Vanaf de aftrap was SteDoCo de bovenliggende partij, wat reeds in de 5e minuut een doelpunt opleverde: Giovano Gödeken wist, na storen bij de uittrap van de keeper, 1-0 aan te tekenen. Na een kleine 20 minuten wist Ali Yilmaz uit een vrije trap vanaf 20 meter 2-0 op het scorebord te brengen. Hiena kwamen er wel meer kansen: Ali Yilmaz, na een goede actie, op de lat en Jesse Wielinga alleen naar het doel, die vervolgens tegen de keeper aan schoot. Sporadisch wist Brederodes uit te breken, maar de deze wedstrijd het doel verdedigende Alaf Slob behoefde nauwelijks in actie te komen. Giovano Gödeken werd, vanwege een blessure, halverwege deze helft gewisseld voor Roy Weber. Zo kwam de rust met een 2-0 stand.

Na de hervatting zette hetzelfde wedstrijdbeeld zich voort en na 10 minuten kon Hakan Tokul, na een goede actie van hem, vanaf 20 meter uithalen en dat betekende 3-0. Vervolgens prikte Roy Weber, na een afgeslagen aanval, 4-0 binnen.

Langzaamaan raakte Brederodes uitgeblust en vond SteDoCo het inmiddels wel welletjes, totdat de mooiste aanval van de wedstrijd op de mat werd gelegd: Vanuit het middenveld bereikte Maurice van der Wilt met een loepzuivere pass Hakan Tokul, die vervolgens vanaf de achterlijn een even zuivere pass op de meegelopen Chris Boom gaf. Een simpele voetbeweging van Chris betekende 5-0. SteDoCo plaatste zich hiermee voor de volgende ronde.