Onder 9 zaterdag, JO9-1, 1e klasse 08

12 november 2016 8:30

Ton Klein

Op zaterdag, 12 november 2016, speelden onze jongens tegen Sleeuwijk JO9-1.

De wedstrijd in Sleeuwijk werd vorige maand met 5-2 verloren en het feit, dat onze gasten een 2e plaats innamen, beloofde een sterke tegenstander. Om half negen stonden de ploegen op een, wegens de vorst, wit A-veld te trappelen van de spanning en de kou.

De SteDoCo-selectie bestond uit : Demi, Daan, Jan Willem, Max, Teyl, Jelle, Abdullah, Thimo en Senne.

Sleeuwijk kwam stormachtig uit de startblokken en zette SteDoCo meteen onder druk. Dat resulteerde al na 2 minuten in een doelpunt voor hen : 0-1. Die druk bleef nog even, maar onze jongens streden voor elke meter en gaandeweg werd het spel naar de kant van de tegenstander verlegd. Het was zelfs zo, dat SteDoCo in de laatste 10 minuten de bovenliggende partij was. In die periode stond het goed in het veld, zowel verdedigend als aanvallend. Ook het middenveld schakelde goed. Jammer, dat SteDoCo in die periode niet op gelijke hoogte kon komen, er waren kansen genoeg. De rust werd met een 0-1 achterstand ingegaan, maar er kwam nog een 2e helft en daarin moesten de jongens laten zien, dat ze op z’n minst gelijkwaardig aan Sleeuwijk waren. Echter, de eerste minuten waren een copie van de beginminuten van de eerste helft en zo konden de gasten binnen 5 minuten uitlopen naar een 0-3 voorsprong, een stand, waarbij normaal gesproken de wedstrijd was gespeeld. Maar onze jongens vertoonden veerkracht en bleven keurig op de been. Het was zelfs zo, dat er kansen kwamen en één daarvan werd prachtig door Senne benut. In het verdere verloop was het een gelijkopgaande wedstrijd, waarin beide ploegen kansen kregen om te scoren. Het bleef echter bij 1-3.

Eerlijk gezegd, Sleeuwijk was, zeker op beslissende momenten, iets beter, maar onze jongens hebben er zeker een spannende wedstrijd van weten te maken. Jammer, dat er als team te weinig rendement werd behaald.