Puntendeling na leuke oefenpot

1 - 1

RKC Waalwijk Jong

25 februari 2017 14:30

Afgelopen zaterdag speelde SteDoCo een oefenwedstrijd tegen het beloftenteam van RKC Waalwijk. Met leuk voetbal legden de jonge bezoekers het eerste kwartier SteDoCo hun wil op, uitmondend in een 0-1 voorsprong. Daarna kreeg SteDoCo meer grip op de wedstrijd en werden kansen gecreëerd. Al snel verschafte Jay Jay Meierdres zich een uitgelezen mogelijkheid om de stand recht te trekken, maar de keeper wist, door goed getimed uit zijn doel te komen, een treffer te voorkomen. Na krap een half uur spelen mocht SteDoCo op zo’n 25 meter van het doel van de tegenstander een vrije trap nemen. Op schitterende wijze wist Jordey van Dam de bal voor het doel te plaatsen en met een simpele voetbeweging scoorde Chris Boom 1-1, wat later ook de ruststand bleek te zijn.

Na de rust was SteDoCo grotendeels toonaangevend en na 10 minuten was het Joran Schröder, die met een prachtige actie een kans creëerde om op voorsprong te komen. Uiteindelijk ging zijn schot net naast. Naarmate de wedstrijd vorderde drong SteDoCo meer en meer aan, maar schoten van Roy Weber en Jay Jay Meierdrers werden door de keeper gekeerd.

Zo kwam er, met een 1-1 stand op het scorebord, een eind aan deze sportieve oefenpot, die bovendien op correcte wijze door het arbitrale trio werd geleid.

Het, voor een oefenwedstrijd in ruime mate aanwezige publiek (geschat zo’n 200 mensen), heeft een vermakelijke wedstrijd voorgeschoteld gekregen.