SteDoCo na 0-2 nederlaag uitgebekerd

0 - 2

Huizen 1

17 augustus 2016 20:00

SteDoCo beleefde een historische avond. Voor het eerst werd deelgenomen aan de  “landelijk beker”, ook wel Amstel Cup genoemd.

SV Huizen was vanavond de tegenstander en voor SteDoCo geen onbekende. In het seizoen 2014/2015 troffen we elkaar in de competitie van de hoofdklasse A, een paar weken geleden werd er in Huizen een oefenwedstrijd afgewerkt die we met 1-0 wonnen en ook in de competitie van de 3e divisie zullen we elkaar dit seizoen nog 2 x treffen.

Gelet op de opstelling van vanavond was trainer Virgil Breetveld er alles aan gelegen om dit bekeravontuur een vervolg te geven en volgende week voor de 2e bekerronde tegen Westlandia aan te kunnen treden. Met uitzondering van de geblesseerde Giovano Godeken stonden dezelfde spelers als afgelopen zaterdag, tegen IJsselmeervogels, in de basisopstelling, nl.:

Doel:                Ritchie Steinmann

Verdediging:   Roy Weber, Shelton Martis, Gautam Kalpoe, en Luke Molkenboer.

Middenveld:    Jordey van Dam, Jermaine van Pijkeren, Jesse Wielinga en Joran Schroder

Aanval:             Maurice van de Wilt en Jay Jay Meierdres.

In het begin van de wedstrijd een iets beter SteDoCo met een aantal kansjes. Schoten van Jay Jay Meierdres en Jesse Wielinga en een scrimmage voor het doel van Huizen leverden niet het gewenste resultaat op.

In de 18e minuut raakte Shelton Martis geblesseerd. Hij probeerde het daarna nog even, maar moest zich in de 24e minuut laten vervangen door Chris Boom.

Na een half uur voetballen kreeg een verdediger van Huizen de gele kaart te zien vanwege vasthouden van Maurice van de Wilt op de rand van de 16. De daaropvolgende vrije trap van Jesse Wielinga werd door keeper Verkerk van Huizen simpel gepakt.

Het nemen van vrije trappen ging Huizen beter af, want in de 37e minuut schoot Guido de Graaf een vrij trap vanaf een meter of 18 van het SteDoCo doel onhoudbaar achter Ritchie Steinmann en liet daarmee de 0-1 op het scorebord zetten, wat tevens de ruststand was.

Ne de thee een fel van start gaand SteDoCo, wat in de 48e minuut resulteerde in een schot van Maurice van de Wilt op de paal. Wat mij betreft was dit een cruciaal moment in de wedstrijd. Als de 1-1 gescoord zou zijn, had SteDoCo weer vanuit de organisatie kunnen voetballen. Nu moest vol de aanval gezocht blijven worden, waardoor er in de verdediging ruimte aan de aanval van Huizen gelaten moest worden.

In de 51e minuut resulteerde dit in een voorzet vanaf rechts door de uitstekend voetballende Iry Etwi en deze voorzet werd onhoudbaar binnengekopt door Denny van Loen, waarmee Huizen op een 0-2 voorsprong kwam.

Vervolgens bleef SteDoCo de aanval zoeken en kansen creëren, waarbij de afwerking te wensen liet; keeper Verkerk kwam amper in de problemen. Aan de andere kant een aantal counters van Huizen die voor gevaar zorgden.

De in de 63e minuut voor Gautam Kalpoe ingevallen Hakan Tokul en in de 76e minuut ingevallen Ali Yilmaz voor Maurice van de Wilt konden het tij ook niet meer keren.

Na 90 minuten stond de 0-2 nog steeds op het scorebord en ging SV Huizen met een verdiende overwinning naar de 2e bekerronde.

Aanstaande zaterdag weer een competitiewedstrijd om 14.30 uur thuis tegen Scheveningen.