13 mei 2017 15:00

Scheidsrechter

Prooi, C.

Onbekend

SteDoCo speelde afgelopen zaterdag een “alles of niets” wedstrijd. Bij winst was namelijk deelname aan de nacompetitie een zekerheid, bij verlies of remise waren de wedstrijdresultaten van de concurrenten Huizen en Rijnvogels mede bepalend. De thuisploeg won verdiend. Dat was achteraf maar goed, want ook beide concurrenten wonnen hun wedstrijd.

SteDoCo begon, noodgedwongen door blessureleed, met een enigszins alternatieve achterhoedeopstelling. Door het ontbreken van Chris, Roy en Kevin stonden Luke en Jesse op de backplaatsen. Jordey was, samen met Shelton, centraal in het centrum opgesteld.

Al snel was duidelijk, dat VVOG in deze laatste competitiewedstrijd niets meer te winnen- of te verliezen had. SteDoCo daarentegen, toonde strijdlust en dat zou in de hele wedstrijd bepalend zijn. In het begin werd er voorzichtig afgetast, maar daarna zette SteDoCo, daar waar mogelijk, veel druk en dat resulteerde in een aantal kansen voor Giovano Godeken. Onzuiverheid, de paal en de vuisten van keeper Frans Koornberg voorkwamen echter een voorsprong voor de thuisploeg. Na krap een half uur spelen was het wel raak. Door goed door te zetten bemachtigde Jay Jay Meierdres de bal en passeerde de laatste man en de keeper. Een intikker was daarna voldoende voor de 1-0. SteDoCo ging steeds beter spelen en creëerde kans op kans. Een mooie combinatie tussen Luke Molkenboer, Maurice van der Wilt en Jay Jay Meierdres strandde op de keeper. Nog voor de rust had SteDoCo, gezien het aantal kansen, zomaar met 4-0 kunnen en moeten voorstaan,  want, ook gezien de resultaten bij de concurrenten,  deze 1-0 voorsprong was erg mager.

Na de rust vertoonden beide ploegen hetzelfde spelbeeld. VVOG beperkte zich in hoofdzaak tot verdedigen en was alleen nog enigszins gevaarlijk middels lange ballen en afstandschoten. SteDoCo, daarentegen, ging naarstig op zoek naar de 2-0 en dat lukte al snel. Een harde en zuivere vrije trap van Jordey van Dam bracht de bal op maat bij Maurice van der Wilt, die vervolgens met het hoofd 2-0 aantekende. Een paar minuten daarna probeerde Jordey dit kunstje nog een keer. Nu belandde de bal tegen de paal. Na ruim tien minuten in de tweede helft dacht Remco Buist koppend 3-0 aan te tekenen, maar de bal werd door een VVOG speler uit het doel gekopt. Op het uur miste Joran Schröder, na goed doorzetten van Remco Buist en 5 minuten later mistte Remco zelf ook een kans. Met nog een kwartier te spelen kreeg Maurice van der Wilt in een scrimmage de bal niet voldoende onder controle, waardoor ook deze mogelijkheid tot uitbreiding van de score onbenut bleef. Met nog 10 minuten op de klok werden Gino Boers en Maurice van der Wilt gewisseld voor resp. Ali Yilmaz en Noël Goossens. SteDoCo bleef geconcentreerd voetballen en mede daarom kwam de overwinning niet echt meer in gevaar.

Na een aantal weken in een sportieve dip te hebben verkeerd, was dit voor de spelers, de staf en het publiek weer eens een positieve beleving, die naar meer smaakt. Dat kan aanstaande dinsdagavond worden bewerkstelligd, als de ploeg afreist naar Apeldoorn, om het daar in de eerste nacompetitieronde op te nemen tegen hoofdklasser CSV Apeldoorn.