5 - 0

Mannen zaterdag, 1, 3e divisie A

6 mei 2017 14:30

Wassink, R.

Zaterdag speelde SteDoCo de belangrijke uitwedstrijd tegen Jong Almere City FC dat de afgelopen periode de onderste regionen op de ranglijst had verlaten. Bij winst zou SteDoCo echter Almere City weer in het vizier krijgen met de mogelijkheid om rechtstreekse degradatie en zelfs de nacompetitie te ontlopen. Daar waar door de meegereisde supporters strijd werd verwacht, liep SteDoCo tegen een forse nederlaag aan: 5-0, na een 3-0 ruststand.

SteDoCo werd deze middag in een prachtig stadion, maar met 150 toeschouwers in een troosteloze ambiance, met ruime cijfers verslagen. Het begin was redelijk zonder dat er kansen werden gecreerd. Ook Almere City creerde weinig dus er was het eerste half uur nog sprake van een gelijk opgaande wedstrijd.
Het openingsdoelpunt van Nick van Hilten in de 33e minuut bracht daar echter verandering in. Almere City kreeg steeds meer grip op de wedstrijd, waren technisch meer vaardig en wat zeker zo belangrijk was, de spelers van Almere waren continue in beweging zodat de 2e en 3e man gemakkelijk werden gevonden. SteDoCo stelde daar op alle gebied te weinig tegenover. De goals in de 41e en 45 resuteerden dan ook in een russtand van 3-0. Jasper Waalkens en Archile Vaarnold waren de doelpuntenmakers. Noemenswaardige kansen voor StedoCo stonden daar niet tegenover. Betrek daar ook de zeer pietluttig fluitende scheidsrechter Wassink bij en dan begrijpt u wat voor 1e helft dit voor de supporters van SteDoCo was.

In de 46e minuut wisselde het trainersduo Ton Volk en Eric Plieger de geblesseerde Gautam Kalpoe voor Jordey van Dam en werd in de 58e minuut Noel Goossens gebracht voor Jay jay Meierdres. In de 64e minuut kwam Almere City op 4-0 door een goal van Jasper Waalkens. Daar stonden nu wel enkele kansen van SteDoCo tegenover. Zo schoot Maurice van de Wilt net voorlangs en schoot Ali Yilmaz met links de bal in de handen van de keeper.
Uiteindelijk schoot Arsenio Valpoort de 5-0 in de 74e minuut binnen. De wedstrijd was toen allang gespeeld. SteDoCo had vervolgens de eer nog kunnen redden. Noel Goossens werd prima diep gestuurd, hij omspeelde in één beweging de keeper en had de bal voor het inschuiven maar de bal verdween langs de verkeerde kant van de paal.

Alles bij elkaar dus een wedstrijd die we maar snel moeten vergeten. Zet daar tegenover het verlies van FC Rijnvogels en de winst van sv Huizen en Odin'59 en dan weten we dat het ook dit seizoen weer op de laatste speeldag wordt beslist. SteDoCo speelt dan om 15.00 uur tegen VVOG uit Harderwijk. Bij winst volgt in ieder geval nacompetitie. De focus dus snel op komende zaterdag zien te krijgen!